magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V rámci Českých dní Vás rozosmejú R. Hrušínský a J. Švandová – súťažte o 6 lístkov
@ Kultúra -> Divadlo      Mar 29 2006 - 17:07 GMT
Brilantne napísanú komédiu talianského dramatika Alda Nicolaja „Nebyla to Pátá, byla to Devátá“ o večnom manželskom trojuholníku s ešte brilantnejšími hereckými kreáciami Rudolfa Hrušínského, Jany Švandovej a Josefa Cardu prinášajú milovníkom dobrej zábavy České dni 2006.

Tam kde sú dvaja sa môže zrodiť láska. Keď medzi nich vstúpi niekto tretí, vzniká dráma. Vážna, alebo smiešna ,navyše mnohokrát striedavá i súčasná. Ako to všetko napokon dopadne sa dozviete 10.apríla o 20.00 hod, kedy si môžete tento komediálny hit pražskej divadelnej scény vychutnať v Starej radnici.

Hru režíroval jeden z najoriginálnejších českých filmových a divadelných režisérov, patriaci do generácie označovanej za „novú českú vlnu“ a zároveň držiteľ vzácnych ocenení „Oscara“ i „Zlatého Medveďa“ Jiøí Menzel. Jeho divadelné začiatky siahajú do roku 1965. Prvým obrovským režijným úspechom bola inscenácia hry Mandragora v Činohernom klube v Prahe, s ktorou divadlo precestovalo s mimoriadnym ohlasom divákov i kritikov takmer celú Európu.

Od roku 2000 do roku 2003 bol umeleckým riaditeľom Divadla na Vinohradoch. Ale inak je to slušný človek. „ Rád chodím do divadla a nerád z neho odchádzam s prázdnou hlavou a s pocitom depresie. Preto ako režisér sa najradšej venujem „bulváru“ Hra v ktorej nie sú komické figúry, ale komické sú len situácie, v ktorých sa nachádzajú, normálni, nám príbuzní ľudia. A to je pre mňa ten správny bulvár. Divadlo bez „veľkých myšlienok“, zato bližšie k poznaniu človeka“ vyznáva sa J. Menzel v bulletine k predstaveniu.

Vstupenky na toto vynikajúce predstavenie s neopakovateľnou „menzlovskou poetikou videnia sveta“ si ešte môžete zakúpiť v MIC ND Dargov a OD Tesco alebo v pokladni kina Družba.

+ + +

Cassovia.sk je oficiálny mediálny partner Českých dní 2006. Umelecká agentúra GreArt nám ponúkla do súťaže 6 vstupeniek na toto predstavenie. To znamená, že traja z vás môžu vyhrať po dve vstupenky.

Čo treba urobiť:

Pošlite e-mail na adresu [email protected]. Do predmetu e-mailu napíšte "SUTAZ". V e-maile uveďte svoje meno a kontakt na mobil. Dňa 7.4.06 (piatok) vyžrebujeme s pomedzi všetkých súťažiacich troch výhercov. Výhercom oznámime výsledok telefonicky, zároveň podáme informáciu, kde si majú prísť po vstupenky. Mená výhercov budú uverejnené aj na internete.

Upozornenie:

Ak niekto do súťaže pošle dva a viac e-mailov z rovnakej adresy, bude zo súťaže vyradený. E-maily, ktoré budú obsahovať pripojené prílohy, budú vymazané a nedostanú sa do súťaže!   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]