magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

„Nebyla to Pátá, byla to Devátá“ s R. Hrušínským a J. Švandovou už v pondelok - vyžrebovanie výhercov 6 vstupeniek...
@ Kultúra -> Divadlo      Apr 07 2006 - 12:31 GMT
Tam kde sú dvaja sa môže zrodiť láska. Keď medzi nich vstúpi niekto tretí, vzniká dráma. Vážna, alebo smiešna ,navyše mnohokrát striedavá i súčasná. Ako to všetko napokon dopadne sa dozviete už v pondelok 10.apríla o 20.00 hod, kedy si môžete tento komediálny hit pražskej divadelnej scény vychutnať v Starej radnici.

Hru režíroval jeden z najoriginálnejších českých filmových a divadelných režisérov, patriaci do generácie označovanej za „novú českú vlnu“ a zároveň držiteľ vzácnych ocenení „Oscara“ i „Zlatého Medveďa“ Jiøí Menzel. Jeho divadelné začiatky siahajú do roku 1965. Prvým obrovským režijným úspechom bola inscenácia hry Mandragora v Činohernom klube v Prahe, s ktorou divadlo precestovalo s mimoriadnym ohlasom divákov i kritikov takmer celú Európu.

Od roku 2000 do roku 2003 bol umeleckým riaditeľom Divadla na Vinohradoch. Ale inak je to slušný človek. „ Rád chodím do divadla a nerád z neho odchádzam s prázdnou hlavou a s pocitom depresie. Preto ako režisér sa najradšej venujem „bulváru“ Hra v ktorej nie sú komické figúry, ale komické sú len situácie, v ktorých sa nachádzajú, normálni, nám príbuzní ľudia. A to je pre mňa ten správny bulvár. Divadlo bez „veľkých myšlienok“, zato bližšie k poznaniu človeka“ vyznáva sa J. Menzel v bulletine k predstaveniu.

Vstupenky na toto predstavenie s neopakovateľnou „menzlovskou poetikou videnia sveta“ si ešte môžete zakúpiť v MIC ND Dargov a OD Tesco alebo v pokladni kina Družba.

+ + +

Cassovia.sk je oficiálnym mediálnym partnerom Českých dní 2006. Umelecká agentúra GreArt nám ponúkla do súťaže 6 voľných lístkov. Samozrejme že nemôže vyhrať každý, ale troch z Vás, ktorý ste včas poslali svoje meno a tel. číslo, určite poteší cena v podobe 2 vstupeniek na toto jedinečné predstavnie.

Výhercovia:
¼udka Jeňová
Karol Ferencz
Helena Sabová


Výhercov oboznámime aj telefonicky...

mef   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]