magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

BASS FRIENDS dnes o 19.00 v GESku
@ Kultúra -> Koncerty      Jun 12 2006 - 13:54 GMT
BASS FRIENDS je projekt basgitaristu a kontrabasistu Juraja Grigláka. Moderná doba potrebuje modernú koncepciu. Takou je i tento projekt, vytvorený inak, než to obvykle robia sólisti na tradičných jazzových nástrojoch. Juraj Griglák mal vo svojej “špajze“ zásobu basových “groovov“ - nápadov, ktoré si postupne nahrával, nosil so sebou vo svojej pamäti. Tieto groovy sú také silné, že udávajú celkový charakter kompozície. Väčšina skladieb vznikla tak, že k basovým partom boli dodatočne vymyslené harmónia, melódia a aranžmá.

CD Bass Friends bolo vysoko ohodnotené prestížnym americkým časopisom Bass Player. Skladba Codfish z CD Bass Friends vyšla na CD Sampler Station ktoré vydáva americký časopis Bassics, ako odporúčaná novinka, spolu zo skladbami takých špičkových basistov ako Marcus Miller, Matthew Garrison a Ray Brown.

Účinkujú:
Juraj Griglák / basová gitara,kontrabas/
Matúš Jakabčic /gitara/
Stanislav Palúch /husle/
Peter Solárik /bicie/

Ceny vstupeniek: 100,- Sk / 80 ,- Sk študenti
Predpredaj: MIC Dargov, MIC Tesco, Agentúra Ges L.Novomeského 13   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]