magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košiciach- Šaci rozšírili kamerový monitorovací systém
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 14 2006 - 16:15 GMT
(TASR) - Vyše 124 miliónov korún vyčlenilo Ministerstvo vnútra SR za štyri roky na prevenciu kriminality, pričom väčšina prostriedkov išla do budovania kamerových monitorovacích systémov v obciach. Uviedol to dnes minister vnútra SR Martin Pado v Košiciach, kde sa zúčastnil na odovzdaní 2. etapy kamerového systému v mestskej časti Šaca.

"Z tých 124 miliónov korún išlo každý rok v priemere dva milióny korún na financovanie kancelárií pomoci obetiam násilia, v priemere 4,5 - 5 miliónov korún na preventívne policajné akcie a zvyšné prostriedky boli investované práve do kamerových systémov," spresnil minister.

Projekt budovania kamerových monitorovacích systémov zastrešila Rada vlády pre prevenciu kriminality. Podľa Pada v budúcich rokoch pôjde na tieto aktivity viac, pretože už ukončili inštalovanie kamerových systémov v obciach pri slovensko - ukrajinskej hranici.

V mestskej časti Košice-Šaca, kde začali s monitorovaním verejných priestranstiev v roku 2004, už majú od dnešného dňa sedem monitorovacích kamier, ktoré im podľa starostu Rudolfa Rešteia pomohli významne potlačiť kriminalitu.

Najnovšie dve kamery, na ktoré prispelo MV SR sumou 300 000 korún, inštalovali na problematických miestach, kde dochádzalo často k lúpežným prepadnutiam žiakov miestneho SOU hutníckeho a pri 1. súkromnej nemocnici, kde zlodeji vykrádali parkujúce automobily. Prvých dvoch páchateľov zachytila kamera už v piatok večer a skončili v rukách polície.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]