magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výstavou Živé ľudové umenie otvorili v Košiciach Cassovia Folkfest
@ Kultúra -> Podujatia      Jun 22 2006 - 09:31 GMT
(TASR) - Otvorením výstavy Živé ľudové umenie v košickom Slovenskom technickom múzeu (STM) začal sa včera program 2. ročníka folklórneho festivalu Cassovia Folkfest. Až do nedele sa na jedinečnom podujatí košického kultúrneho leta predstaví vyše 800 účinkujúcich z domova i zahraničia.

Festival je najväčším svojho druhu na Slovensku. Jeho súčasťou budú programy v mestskom amfiteátri, v Historickej radnici, na Hlavnej ulici, v divadle Thália, v Dome umenia, vo Východoslovenskom múzeu a STM.

Dominantou je podľa organizátorov zo spoločnosti Kultobin žánrová pestrosť a bohatosť. Medzi účinkujúcimi sú deti aj dospelí, folklórne skupiny aj folk-rockoví umelci. Súčasťou je Finále celoslovenskej súťaže detského hudobného folklóru. Sprievodným podujatím budú 8. medzinárodné majstrovstvá vo varení a jedení halušiek, Svätojánska múzejná noc, Gastrofest a jarmok remesiel.
Nad festivalom prevzal záštitu prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič a predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]