magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

OPERA AKO JU NEPOZNÁME- II. ročník
@ Kultúra -> Podujatia      Jun 27 2006 - 15:07 GMT
Úlohou projektu OPERA AKO JU NEPOZNÁME-II., ktorého autorom je Igor Dohovič v spolupráci so sláčikovým orchestrom MUSICA IUVENALIS, je propagácia opery ako divadelného žánru iným netradičným spôsobom a jej spopularizovanie medzi mládežou. Do projektu sa zapojilo Východoslovenské múzeum Košice, Mesto Košice, Štátne divadlo Košice, ZUŠ M.Hemerkovej.

Projekt je pokračovaním úspešného projektu z roku 2005, v rámci ktorého bola odpremiérovaná opera G. Pergolesiho – Slúžka paňou. Premiéra sa uskutočnila na nádvorí Východoslovenskej galérie. Súčasťou projektu bola okrem iných sprievodných aktivít aj spevácka súťaž pre deti a mládež košických základných a stredných škôl. Jednou z podmienok bolo spievanie krátkeho úryvku z ľubovoľnej opery. Okrem vyššie spomenutých cieľov je hlavným cieľom projektu zainteresovanie čo najväčšieho počtu kultúrnych inštitúcii v rámci mesta Košice.

V tohtoročnom projekte sa pri príležitosti 250. výročia narodenia W. A. Mozarta odpremiéruje jeho opera Bastien a Bastienka. Premiéra sa uskutoční vo vstupnom foyer Východoslovenského múzea. Okrem sólistov ŠD v Košiciach bude v predstavení účinkovať aj 17 detí. Súčasťou projektu je aj súťaž v kreslení na divadelnú tématiku.

Termín a miesto realizácie projektu: 1.6. – 30.9.2006

Časový harmonogram:

Jún 2006: Súťaž v kreslení na tému Opera a divadlo.
2. – 8.8.06: skúšobný proces nacvičenia opery Bastien a Bastienka
9.8.06: Premiéra opery Bastien a Bastienka, vyhlásenie výsledkov súťaže
10.8. – 12.8.06: Reprízy predstavenia, beseda s účinkujúcimi.
13.8.06: recipročné predstavenie opery v Krakowe

September 2006 reprízy predstavenia

(Tlačová správa)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]