magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Celoštátna súťažná prehliadka plná poctivej dobrej muziky
@ Kultúra -> Podujatia      Jun 29 2006 - 11:25 GMT
Nepochybne pozornosti žiadneho priaznivca pohodových festivalov a dobrej muziky neušla informácia o blížiacej sa celoštátnej súťažnej prehliadke vo forme hudobného festivalu STRUNOBRANIE / FOLKFÓRUM 2006. Záplava toho najlepšieho, čo talentované hudobné skupiny a sólisti dokážu ponúknuť, čaká na návštevníkov už 7. – 9. júna najmä v priestoroch Madaras parku v Spišskej novej Vsi, ale i na Štrbskom plese, v Tatranskej Lomnici a v Starom Smokovci.

Vyhlasovateľom súťažného podujatia je z poverenia Ministerstva kultúry SR Národné osvetové centrum (NOC), hlavnými organizátormi sú Mestské kultúrne centrum Spišská Nová Ves, Podtatranské osvetové stredisko Poprad a Spišské osvetové stredisko v SNV.
Festival má charakter dvojstupňovej súťažnej prehliadky, ktorej sa zúčastňujú hudobné skupiny a sólisti vybraných hudobných žánrov. Ich účasť v celoštátnej konfrontácii je podmienená nomináciou z ôsmich už zrealizovaných krajských prehliadok, na základe ktorých členovia odborných porôt vybrali do finále len to najlepšie.

„Ukázalo sa a potvrdilo, že vyhľadávať talenty, či už z radov interpretov alebo autorov, sa skutočne oplatí. Tento rok je úrodný nielen vo svoje kvalite, ale predovšetkým v samotnej zložke motivačnej, invenčnej a kreatívnej,“ vyjadrila sa Mgr. Dagmar Očenášová z NOC a dodala: „Je to predovšetkým rozšírením kategorizácie v oblasti žánrovej ponuky, kde vďaka novým súťažným propozíciám vstupujú na hudobné scény i také hudobné formácie, ktoré posúvajú festival do polohy väčšej nadžánrovosti.“

XV. ročník podujatia prichádza s množstvom atraktívnych ponúk. Vychutnáte si z každého rožku trošku, preto na vás čaká okrem tradičnej country hudby, bluegrassu a trampskej piesne aj folk v rozličných alternatívach a kombináciách s inými hudobnými štýlmi. Mladí umelci sa budú prezentovať aj v oblasti world music, jazzovej hudby, etno-popu a bluessu.

V časti FOLKFÓRUM sa predstavia predovšetkým sólisti a menšie hudobné formácie, skrátka tí, ktorí vychutnávajú tóny spojené s výpovednou hodnotou v podobe textov v komornej atmosfére.

Na hlavnej festivalovej scéne v SNV sa dokopy predstavia približne tri desiatky hudobných skupín a množstvo sólistov. Na návštevníkov čaká záplava chytľavej muziky, atmosféra zdravého súťaženia a potešenie zo spoločného objavovania nových talentov. Nenechajte si ujsť tento mimoriadny festival zahàňajúci obrovské množstvo hudobných žánrov.

Andrea NITKULINCOVÁ

+ + +

Program a účinkujúci na celoštátnom festivale STRUNOBRANIE / FOLKFÓRUM 7. - 9. 7. 2006

7. 7. 2006 (piatok) 16, 00 hod.
Madaras park - veľká scéna, Spišská Nová Ves

LIBERI (Dolný Kubín)
TYMIAN (Poprad)
ANDERSEN(Kremnica)
POMENE (Báb pri Nitre)
HIGHLIGHT (Martin)
FREE DAY (Nitra)
BB COUNTRY Prešov)
ALALYA (Nitra)
GOYA (Martin)
KERBEROS (Nová Dubnica)
TAXI (Nitra)
TAJF (Kremnica)

8. 7. 2006 (sobota) 11, 00 hod.
Madaras park - malá scéna, Spišská Nová Ves

Ivo Weiss – HAD (Bratislava)
Stano Kalman (Bratislava)
Peter Piatko (Martin)
Michal Jedinák (Nováky)
Martin Libič + Radoslav Bútora (Vlkanová)
Jana Máčovská (Báb pri Nitre)
Ján Milan (Pohorelská Maša)
¼ubor Hraník (Komárno)

8. 7. 2006 (sobota) 16, 00 hod.
Madaras park - veľká scéna, Spišská Nová Ves

FREE BAND (Šaľa)
KITCHEN GRASS (Nitra)
L. P. S. (Trnava)
PATHETIC HYPERMARKET BAND (Bratislava)
M. E. L. L. (Rimavská Sobota)
ŠIDLO (Partizánske)
PLAMENE (Bratislava)
NOTA BENE (Dolný Kubín)
POVAŽAN (Považská Bystrica)
NÁHODNÍ POCESTNÍ (Vrútky)
TURKOVCI (Dolné Vestenice)
KARPATSKÉ HORKÉ (Bratislava)

Satelitné sprievodné koncerty:
7 . - 9. júl Vysoké Tatry
- Štrbské Pleso,
- Starý Smokovec
- Tatranská Lomnica   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]