magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Klub košických výtvarníkov sa prezentuje novou výstavou
@ Kultúra -> Výstavy      Aug 02 2006 - 12:22 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach pozýva všetkých priaznivcov výtvarného umenia na zaujímavú výstavu „Klub košických výtvarníkov“, v rámci ktorej predstavia svoj talent prostredníctvom množstva nádherných diel členovia tohto známeho klubu. Vernisáž výstavy sa uskutoční už v piatok 4. augusta o 16.30 hod. v priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici.

V marci tohto roku uplynulo 31 rokov od schválenia štatútu Klubu košických výtvarníkov, ktorý vznikol pri Osvetovom stredisku mesta Košice z iniciatívy niekoľkých zanietených nadšencov.

Cieľom bolo sústrediť a zjednotiť skupinu iniciatívnych talentovaných ľudí, hľadať cestu k ďalšiemu skvalitňovaniu výtvarného života v Košiciach, zvyšovať odbornú a technickú úroveň výtvarnej tvorby pod vedením profesionálnych výtvarníkov. Odbornému rastu členov napomáhali profesionálni umelci ako akademický maliar Ján Hák, Jozef Kornucik, Július Muška, Karol Csáko, Štefan Roskoványi a ďalší.

Počas histórie klubu v ňom pracovalo vyše sto výtvarníkov z Košíc a okolia, mnohí z nich sa postupne stali profesionálnymi umelcami. Výtvarníci sa úspešne zúčastňujú regionálnych, krajských a celoštátnych podujatí, sú aktívnymi účastníkmi plenérov a tvorivých dielní.

Členovia klubu sa pod vedením Martina Olejára stretávajú dvakrát týždenne v priestoroch Knižnice Jána Bocatia v Košiciach. Odborne a metodicky činnosť klubu riadi Krajské osvetové stredisko v Košiciach.

Na aktuálnej výstave si budete mať možnosť pozrieť to najlepšie, čo talentovaní autori v ostatnom období vytvorili. Obdivovať môžete obrazy J. Bačinského, L. Demka, B. Ferenca, F. Fiegu, J. Hvizdošovej, A. Kelčíkovej, S. Kotánovej, K. Krehela, M. Lenárdovej, M. Lopatu, E. Lorenzovej, J. Lucskaya, V. Nehrebeczkej, K. Nehrebeczkého, P. Nehrebeczkého, ¼. Oberučovej, M. Olejára, Š. Pástora, I. Rentku, M. Tonnovej.

Výstava potrvá do 22. augusta.

Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]