magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Už prvý deň upratovania z Luníka 9 odviezol KOSIT 250 ton odpadkov
@ Aktuálne -> Rôzne      Aug 03 2006 - 09:41 GMT
(TASR) - Na základe požiadavky mesta Košice začala od 1. augusta spoločnosť KOSIT čistiť známe, prevažne Rómami obývané košické sídlisko Luník 9. Len za prvý deň odtiaľ odviezli 250 ton odpadkov.

"Situácia sa opakuje pravidelne každý rok, pretože tamojší obyvatelia si nerobia starosti s vynášaním odpadkov a jednoducho ich vyhadzujú z balkóna na plochu za paneláky. Za pár mesiacov sa tak nazbierajú stovky ton odpadu," informoval TASR PR manažér KOSITu Roland Bánhegyi.

Zamestnancom spoločnosti však prácu komplikuje nielen zápach, hlodavce a hmyz, ale aj bez dozoru sa potulujúce deti. "Vyliezajú na mechanizmy, prekážajú pri práci a neustále vytvárajú riziko ublíženia na zdraví sebe alebo našim zamestnancom. Tí majú navyše strach z agresívnych dospelých členov komunity sídliska, ktorí ich zahàňajú vulgarizmami a z balkónov im zhadzujú na hlavy rôzne predmety. Na základe toho sme o asistenciu požiadali mestskú políciu," uviedol Bánhegyi. Silný zápach z rozkladajúceho sa odpadu podľa neho spôsobuje niektorým pracovníkom spoločnosti aj žalúdočné problémy.

KOSIT odhaduje, že upratovanie na Luníku 9 bude trvať asi tri dni. "Naše skúsenosti z predchádzajúcich rokov nás však nenapåňajú optimizmom, priestor ostane čistý len pár dní. Absolútny nezáujem o hygienu a čistotu väčšiny obyvateľov Luníka 9 vyvoláva strach z rozšírenia infekcií na sídlisku a aj do okolitých mestských častí," dodal Bánhegyi.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]