magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Oznámenie DPMK o výluke el. Dopravy v úseku Krajský súd – kruhový objazd
@ Doprava -> DPMK      Sep 07 2006 - 16:51 GMT
Kvôli oprave električkovej trate na Moldavskej ceste bude cez voľné dni 9., 10., 15., 16., 17., 23. a 24. 9. 2006 v čase cca 8.00 – 18.00 hod úplne vylúčená električková doprava v úseku Krajský súd – kruhový objazd pri Všešportovom areáli.

Z uvedeného dôvodu dôjde v uvedených dňoch a časoch k týmto zmenám v trasovaní liniek MHD:
1.Električková linka č. 6
bude premávať po skrátenej trase Nám. Maratónu mieru – Trieda SNP
– Spoločenský pavilón a späť.
2.Električková linka R1
budú premávať po skrátenej trase Spoločenský pavilón – OC Optima - Vstupný areál U. S. Steel a späť.
V smere z Košíc do železiarní budú spoje linky označené ako R6, v smere zo železiarní do Košíc ako R1 (a na VA USS budú odchádzať z bežného stanovišťa linky R1).
3.Ako náhrada za linky č. 6, R1 a R5 bude premávať autobusová linka „X“ s trasou Železničná stanica – Nám. osloboditeľov – Štúrova – Moldavská cesta – Spoločenský pavilón a späť.
Bude premávať približne v rozsahu bežnej premávky liniek č. 6 a R1.
Okrem toho budú na zastávkach Nám. osloboditeľov až SOU dopravné (v oboch smeroch) zastavovať aj spoje autobusových liniek RA 5 až RA 7 (pri dovoze do železiarní na 14.00 a 18.00 hod a pri odvoze zo železiarní po 14.00 hod).

4.Električková linka č. 5
(premávajúca len cez nedele, čiže v rámci výluky len 10., 17. a 24. 9. 2006) bude v plnom rozsahu nahradená autobusmi.

Všetky spoje uvedených liniek v čase výluky premávajú v časoch podľa bežného cestovného poriadku – s výnimkou naväzujúcich spojov (t.j. linka č. 6 v smere na Nám. Maratónu mieru, linka R1 v smer do železiarní a linka „X“ v smere k železničnej stanici), ktoré sú kvôli umožneniu prestupu odsunuté o 3 minúty neskôr.
Rovnako je zabezpečené vyčkávanie autobusovej linky č. 26 na USS na takto odsunutý spoj linky R1.

Bližšie informácie o umiestneniach jednotlivých zastávok dotknutých liniek budú uvedené v zastávkových oznámeniach. V zásade sú však dnešné zastávky zachované resp. ich presunutie zodpovedá dlhodobým zvyklostiam pri iných pravidelných či mimoriadnych výlukách.

Pri prestupoch vyvolaných prerušením bežne priameho spojenia platí jednorazový cestovný lístok z prvého použitého dopravného prostriedku aj v druhom použitom dopravnom prostriedku, ak si ho cestujúci opätovne označí na opačnom konci lístka.
Pri prípadnom druhom potrebnom prestupe už cestovný lístok nie je potrebné opäť označovať.


Dopravný podnik mesta Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]