magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pozvánka na Vinobranecké slávnosti
@ Kultúra -> Podujatia      Sep 21 2006 - 14:55 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach pozýva milovníkov folklóru na vystúpenie folklórnej skupiny TOKAJSKÝ STRAPEC z Čerhova, ktoré sa uskutoční v stredu 27. septembra o 17-tej hodine v priestoroch Archeologického komplexu Dolná brána v Košiciach. Podujatie bude zároveň aj pozvánkou na blížiace sa Vinobranecké slávnosti v Čerhove. Obec Čerhov a Regionálne osvetové stredisko v Trebišove ich pre priaznivcov tradičného umenia a lahodného vínneho moku pripravili na 30. Septembra.

V rámci programu slávností vystúpi o 11.00 hod. ľudová hudba VIDUMANEC z Kuzmíc, dychová hudba MICHA¼ANKA z Michalian a hudobná skupina O2H z Trebišova. Nasledovný galaprogram ponúkne návštevníkom vystúpenia členov folklórnych skupín STRAPEC z Čerhova, PARCHOVIANKA z Parchovian a SLOVENKA zo Seredne (Ukrajina). Záujem nesporne vzbudí aj obľúbená hudobno-zábavná skupina DRIŠ¼AK a pravá ľudová veselica.

Zo sprievodných podujatí si návštevníci budú môcť vychutnať vinárske súťaže, zoskok padákom aj prezentáciu ľudovoumeleckej výroby a tradičných remesiel. Chýbať nebudú ani tradičné zemplínske špeciality a vynikajúce tokajské vína, ktoré budú k dispozícii od 11.00 do 20.00 na degustáciu aj priamo v tokajských pivniciach. Zdarma bude zabezpečená kyvadlová doprava na trase Čerhov – Veľká Tàňa – Malá Tàňa – Viničky.

Zaujímavosťou nielen pre Košičanov je možnosť využiť na dopravu mimoriadny vlak Tokajský expres na trase Košice – Čerhov a späť. Spiatočný lístok v hodnote 419,- Sk na osobu zahàňa cestovné náklady, vstupné, návštevu štyroch vínnych pivníc a ochutnávku šestnástich druhov vína. Pri hromadnom zakúpení lístkov sa cena vstupenky znižuje na 399,- Sk na osobu.

Predpredaj prebieha v pokladnici Železničnej spoločnosti a.s. Slovensko na Železničnej ulici č. 1 v Košiciach v čase od 8.00 do 14.45, v doplnkovom predaji na železničnej stanici v Košiciach od 7.30 do 17.30 a v osobných pokladniciach na železničnej stanici v Prešove od 5.00 do 21.30.

Záštitu nad podujatím prevzal predseda Košického samosprávneho kraja JUDr. Zdenko Trebuľa.

Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]