magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ocenené diela z košického festivalu lokálnych TV Zlatý žobrák uvedú v Krakove
@ Kultúra -> Podujatia      Oct 12 2006 - 17:01 GMT
(TASR) - Výberom z ocenených diel košického Medzinárodného festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák bude prehliadka 13. októbra v Krakove, na ktorú odcestovali dnes jej organizátori z Nadácie City TV.

Ako uviedla riaditeľka festivalu Eva Dekanovská, Zlatý žobrák je podujatie, ktoré zatiaľ v Európe nemá obdobu a nadobúda čoraz širšie rozmery. Je platformou pre vysielateľov z Európy, ale aj USA, Kanady a Ázie. Okrem súťažnej prehliadky má festival aj svoju pracovnú časť a najnovšie sa s ním spája putovná prehliadka. Premiéru má práve 13. októbra v Krakove a pokračovať bude v Prahe a Pécsi.

"Krakovskú premiéru vnímame ako nultý ročník, o rok by sme chceli osloviť aj širokú verejnosť. Organizátori krakovskej prehliadky vybrali diela posledných piatich rokov z produkcie šiestich krajín," uviedla Dekanovská. Informovala, že zámerom bolo, aby diváci získali prehľad o súčasnom smerovaní malých televíznych staníc. Podľa nej je úroveň lokálnych vysielateľov z roka na rok vyššia, čo potvrdzujú aj členovia jury, uznávaní odborníci z mediálnej sféry.

Najbližší ročník festivalu sa bude konať 13. až 16. júna 2007 v Košiciach. "Ide nám o to, aby sme podnietili k spolupráci ďalších poľských televíznych tvorcov. Napokon Grand Prix si v roku 2002 odniesol práve regionálny program poľskej TV Wisla. Veríme, že sa na budúci rok zapojí do súťažnej prehliadky viac poľských staníc," dodala Dekanovská.

Organizátorom prehliadky v Krakove je Nadácia City TV a Spolok Slovákov žijúcich v Poľsku. Patronát nad podujatím prevzal primátor mesta Košice František Knapík a jeho krakovský partner Jacek Majchrowski.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]