magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košická spoločnosť U.S. Steel predala svoju dcéru Finow Verwaltungs
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 02 2006 - 17:59 GMT
(TASR) – Košická oceliarska spoločnosť U.S. Steel Košice predala svoju dcérsku spoločnosť Finow Verwaltungs und Service GmbH v nemeckom Regensburgu, ktorá je materskou firmou a výhradným akcionárom spoločnosti Walzwerk Finow GmbH v Eberswalde. Novým majiteľom je FSB Finow Stahl Beteiligungsgesellschaft mbH.

Kúpno-predajnú zmluvu podpísali partneri v týchto dňoch s tým, že finančné záležitosti transakcie nebudú zverejňovať, informovala dnes ¼ubomíra Šoltésová z útvaru riaditeľa pre vonkajšie vzťahy U.S. Steel Košice.

Šoltésová spresnila, že odpredaj spoločnosti Finow, ktorý bol avizovaný už v minulosti, je v súlade s pokračujúcimi snahami spoločnosti U.S. Steel Košice naďalej sa zameriavať na jadro svojho podnikania, a to výrobu hutníckych produktov s vyššou pridanou hodnotou a ich predaj.

U.S. Steel Košice získala Walzwerk Finow GmbH akvizíciou v roku 2000 ako súčasť transakcie s bývalými VSŽ, a. s., Košice. Spoločnosť vyrába zvárané za studena kalibrované rúry, konštrukčné oceľové rúry, ako aj zvárané oceľové rúry štvoruholníkového a obdåžnikového prierezu pre presné aplikácie, predovšetkým pre automobilový priemysel. S ročnou kapacitou približne 80 000 ton uspokojí viac než 200 zákazníkov, najmä na európskych trhoch, dodala Šoltésová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]