magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Galérii KOSvystavujú členovia Fotoklubu KDK z Krosna
@ Kultúra -> Výstavy      Nov 06 2006 - 17:26 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach pozýva v rámci X. Dní poľskej kultúry všetkých priaznivcov sveta fotografie na výstavu Fotoklubu KDK Krosno „V našom objektíve“. Vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok 10. novembra o 16.30 v priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici.

Fotoklub KDK pri Krosnienskom dome kultúry nadviazal na dlhoročnú tradíciu fotoklubu, ktorý takmer tri desaťročia vyvíjal svoju činnosť pri Vojvodskom dome kultúry v Krosne. Na jeho čele stál už v tom čase Waclaw Turek, ktorý je vedúcim fotoklubu i v súčasnosti. Nová história Fotoklubu KDK sa začala písať pred šiestimi rokmi. Jeho členovia, rozdielni vekom i skúsenosťami, sa môžu pochváliť uznaním i oceneniami získanými v mnohých regionálnych i celoštátnych súťažiach. Väčšina z nich predstavovala svoje práce na individuálnych i kolektívnych výstavách doma i v zahraničí.

Fotoklub KDK spolupracuje s množstvom iných fotoklubov, medzi ktorými nechýbajú ani NOVA a K-91 z Košíc, fotokluby z Ružomberka, Miskolca a Sátoraljaújhelyu. Fotografi sú pravidelnými účastníkmi medzinárodných plenérov v zahraničí, ale aj na Slovensku. Taktiež sú organizátormi plenérov a výstav v Krosne, ktorých sa s veľkou obľubou zúčastňujú aj fotografi z Košíc. Fotoklub KDK úzko spolupracuje s Krajským osvetovým strediskom v Košiciach, hlavne v recipročnom usporadúvaní výstav v Galérii KOS a Galérii KDK.
Výstavu si môžete pozrieť do 5. decembra.

Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]