magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Starosta Kechneca Konkoly by už mohol oslavovať víťazstvo, ale má starosti
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 14 2006 - 16:18 GMT
(TASR) - Už na začiatku volebnej kampane pred decembrovými komunálnymi voľbami by mohol oslavovať svoje v poradí piate volebné víťazstvo starosta obce Kechnec v okrese Košice - okolie Jozef Konkoly. Vo voľbách totiž nemá protikandidáta, ale trápia ho starosti.

Konkoly starostuje v Kechneci už štyri volebné obdobia od roku 1990, kedy sa obec oddelila od Sene. Za ten čas sa mu podarilo vybudovať najlepšie pripravený vyše 330 hektárový priemyselný park (PP) na Slovensku s potenciálom 30 tisíc pracovných miest, kde sa už etablovalo 12 zahraničných a domácich investorov.

"Mohol by som oslavovať, keby som nemal starosti a zbytočné problémy, ktoré nám spôsobil niekto iný," podotkol Konkoly pre TASR. Tento rok totiž pribrzdil aktivity obecnej samosprávy pri výstavbe sociálno-zdravotného komplexu, domu služieb a estetizácii obce dlh 350 miliónov korún zo strany štátu. Konkoly spresnil, že na úkor obecného rozpočtu museli zachraňovať výstavbu infraštruktúry pre strategického investora Getrag Ford Transmissions, ktorú mal hradiť štát. Peniaze určené pre kechnecký PP išli podľa Konkolyho niekde inde, ale riešenie je už údajne na ceste.

Za ostatné štyri volebné obdobia sa v Kechneci zvýšil počet obyvateľov zo 636 na terajších 1050, nezamestnanosť klesla z 32 na šesť percent. Obec má vlastnú polikliniku, ktorá je prvou etapou sociálno-zdravotného komplexu. V druhej etape má vzniknúť špecializované zariadenie na medzinárodnej úrovni.

Pripravený je aj ojedinelý na Slovensku projekt Integrovanej európskej školy, ktorá vytvorí príležitosť na vzdelávanie v cudzom jazyku pre študentov, ako aj rodiny zahraničných investorov. "Ministerstvo školstva SR k nemu, bohužiaľ, zatiaľ nedalo stanovisko, aj keď by adresne riešil problém nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily v Kechneci," poznamenal starosta.

Priemyselný park v Kechneci zaradili nedávno medzi 51 uchádzačov o titul Priekopník podnikania v EÚ. Vybrali ho spomedzi 400 projektov regionálnych a mestských či obecných zastupiteľstiev z celej EÚ. Výsledky vyhlásia 7. decembra v Bruseli.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]