magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na Skle maľované už v sobotu v Steel Aréne!!! Vyžrebovanie výhercov 10 vstupeniek...
@ Kultúra -> Divadlo      Nov 30 2006 - 09:41 GMT
Muzikál na Skle maľované konečne prichádza aj na východ Slovenska. Po roku od svojho znovuuvedenia vyráža tento mimoriadne známy a obľúbený titul prvýkrát na cesty, aby si ho 2. decembra (t.j. už túto sobotu) mohli pozrieť aj diváci v košickej Steel Aréne.

"Je to prvýkrát, čo muzikál uvedieme mimo Bratislavy," povedala Wanda Hrycová, generálna riaditeľka Novej scény. Tá sa pred časom rozhodla, že práve na Novej scéne nanovo naštudujú muzikál poľských autorov, ktorý žal na Slovensku slávu dlhé roky.
Hoci sa mnohí na to dívali skepticky, predstavenie v novom naštudovaní žne jeden úspech za druhým. Už premiéra sa stretla s mimoriadnym ohlasom a odvtedy bolo viac ako 70 repríz odmenených "standing ovation".

Pod nový šat muzikálu sa podpísali mnohé známe mená. Režisérom a choreografom predstavenia je Ján Ïurovčík, nový preklad urobil ¼ubomír Feldek. V muzikáli účinkujú viacerí známi herci. V titulných postavách sa aj v Košiciach predstavia Ján Slezák a Mirka Partlová, hrajú tam i Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Marián Labuda ml., Andy Hryc či Ivan Vojtek.

"Jána Ïurovčíka sme oslovili, pretože sme boli presvedčení, že dokáže predstavenie posunúť do 21. storočia. Ale ľudia, ktorí majú radi folklór, určite nebudú sklamaní. Nie je to totiž posun v tom, že by sme z Jánošíka urobili človeka v texaskách a preniesli ho na sídlisko. To v žiadnom prípade. Sú tam ľudové kostýmy i tance. Myslím, že to poteší staršiu generáciu, ktorá môže porovnávať, i mladšiu, ktorá ´Na skle maľované´ ešte nikdy nevidela," prezrádza W. Hrycová.

V muzikáli účinkujú aj tanečníci Sľuku. Svoje si odtancujú i hlavné postavy, ktoré okrem toho na javisku aj zaspievajú všetky známe skladby z tohto muzikálu. "Majú však nové aranžmány."
Kým niekdajšie naštudovanie v hlavnej úlohe s Michalom Dočolomanským bolo lyrickejšie, toto je dynamickejšie. "Publikum určite pohltí. Je tam nádherná muzika, vynikajúce výkony tanečníkov Sľuku, spevákov...," nadchýna sa Janko Slezák alias Jánošík. "Po každom predstavení zhodím dve kilá. Janko Ïurovčík ma totiž nešetril. V druhej polovici mám zbojnícky tanec, kde musím so sľukármi poriadne makať, a hneď potom spievam Lipovú líšku. To dá zabrať," prezrádza Janko, ktorý je predstavením i svojou postavou nadšený.

Rovnako sa z muzikálu teší aj Mirka Partlová. "Je to nádherné predstavenie. Živé, dynamické, s omnoho živšími tancami, spevom naživo, dvojzmyselným humorom. Myslím, že sa bude páčiť všetkým bez generačného rozdielu," dodáva mladá herečka

(ato)

+ + + + VYŽREBOVANIE VÝHERCOV + + + +

Portál CASSOVIA.SK v spolupráci s agentúrou AMADEUS pripravili pre všetkých našich návštevníkov súťaž o 10 vstupeniek na toto jedinečné predstavenie. Päť vyžrebovaných súťažiacich vyhráva po dve vstupenky.

Ak ste do dnešného dňa (štvrtok 30. novembra) poslali e-mail s menom, priezviskom a vašim tel. číslom a do predmetu správy (subjektu) uviedli heslo: "SUTAZ", možno sa práve Vy nájdete medzi nižšie uvedenými výhercami 2 vstupeniek na toto jedinečné predstavenie. Z pomerne veľkého počtu 890 platných e-mailov, ktoré nám prišli, sme vyžrebovali nasledujúcich výhercov.

VÝHERCOVIA:
Peter Misinsky
Lenka Štollmannová
MUDr. Jutka Karol
Eva Kolcunová
Ing. Peter Mišovic

Všetkých výhercov vstupeniek sme už o výhre informovali aj telefonicky...
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]