magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Koncern ABB rozšíri prevádzky v Žiline a Košiciach a vytvorí 50 pracovných miest
@ Aktuálne -> Rôzne      Dec 14 2006 - 17:08 GMT
(TASR) - Medzinárodná spoločnosť ABB rozšíri v blízkej budúcnosti svoje kapacity na Slovensku. Stane sa tak na základe dohody so sesterskými spoločnosťami koncernu ABB v Nemecku a v materskej spoločnosti vo Švajčiarsku. ABB patrí popredné postavenie v oblasti výkonových a automatizačných technológií, ktoré zákazníkom umožňujú zvyšovať výkonnosť a znižovať dopady na životné prostredie.

Rozšírenie sa týka najmä prevádzok v Žiline a Košiciach. Začiatkom roka 2007 bude spoločnosť investovať do technického vybavenia a vznikne približne 50 pracovných miest na pozície elektroprojektantov, softvérových inžinierov a iných špecialistov v oblasti energetických riadiacich systémov. Noví zamestnanci sa po zaškolení v zahraničí stanú prevažne súčasťou medzinárodných projektových tímov, ktoré realizujú zákazky ABB v zahraničí.

Rozhodnutie vedenia spoločnosti expandovať na Slovensku je v súlade s filozofiou firmy, ktorá sa o rozvoj lokálneho zastúpenia snažila aj v minulosti. Zámerom tohto kroku je zlepšiť úroveň komplexnosti služieb, ktoré ponúka svojim odberateľom. Podľa slov generálneho riaditeľa ABB Andreja Tótha rozšírenie kapacít na Slovensku výrazne posilní pozíciu spoločnosti aj v okolitých krajinách.

Skupina ABB je aktívna vo viac ako 100 krajinách vo svete a zamestnáva viac ako 100 000 ľudí.

TASR o tom informovali zástupcovia ABB v SR.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]