magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košiciach otvorili dve výstavy zamerané na rozvoj cestovného ruchu
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 24 2007 - 14:15 GMT
(TASR) - Na 13. ročníku výstavy TOUR 2007, ktorý dnes otvorili v košickom Dome techniky, sa prezentuje 31 vystavovateľov. Jej súčasťou je aj 2. ročník výstavy Región Tour 2007. Na ploche 400 štvorcových metrov sa tu návštevníci môžu oboznámiť s činnosťou a ponukami cestovných kancelárií a možnosťami vidieckeho turizmu.

Na východ Slovenska sa prišiel prezentovať aj Trnavský samosprávny kraj a vystavovatelia z Maďarska, Poľska, Ukrajiny a Čiech. Ako sprievodné podujatie pripravili organizátori seminár o možnostiach spolupráce krajín V4 v cestovnom ruchu.
Na 2. ročník výstavy Košice TOUR, ktorú dnes otvorili v košickom kongresovom a spoločenskom centre Kohal, sa prihlásilo 73 vystavovateľov.
Premiéru mala výstava vlani, kedy ju obsadilo 53 vystavovateľov a pozrelo si ju vyše 8 500 návštevníkov. Ako informoval za organizátorov riaditeľ VH Studia Vladimír Hrudal, v tomto roku rozšírili výstavnú plochu z 1 200 na 1 800 m2 a očakávajú aj viac návštevníkov. Medzi tradičnými vystavovateľmi sú expozície partnerských miest Košíc - maďarského Miškovca a Vysokých Tatier.
Súčasťou dnešného sprievodného programu bolo vyhlásenie 15 najobľúbenejších cestovných kancelárií na východnom Slovensku za rok 2006, ktoré pripravil ako odborný garant výstavy časopis Cestovateľ.
Na štvrtok je pripravený workshop Rozvoj cestovného ruchu a cezhraničná spolupráca zoologických záhrad Miškovec a Košice. Projekt trojstrannej prihraničnej spolupráce Susedstvo, do ktorého sa zapojila aj Ukrajina, je financovaný z fondov Európskej únie.
Obidve výstavy potrvajú do 26. januára.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]