magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Bývalý zamestnanec U.S. Steel neuspel na KS v spore o spoluautorstvo patentu
@ Aktuálne -> Rôzne      Mar 06 2007 - 09:21 GMT
(TASR) - Bývalý zamestnanec U.S. Steel Košice Miloš Ihnát dnes neuspel na Krajskom súde (KS) v Košiciach v spore o spoluautorstvo na patente, ktorý využíva U.S. Steel, a odmeny vo výške 600 000 korún.

Ako vyplynulo z pojednávania, na základe nesprávne formulovanej Ihnátovej žaloby rozhodnutie o patentovom spoluautorstve nepatrí do kompetencií krajského súdu. Preto súd žalobu v celom rozsahu zamietol.
Podľa tvrdenia Ihnáta dnešným rozhodnutím nič nestratil. "Na Okresnom súde Košice I mám podané ďalšie dve žaloby. Prvá žaloba je na vyplatenie dva a pol milióna korún za používanie úžitkového vzoru v železničnej prepravnej praxi a druhá žaloba sa týka určenia spolupôvodcovstva a odňatia ochrany na úžitkový vzor, čím by som sa stal prvým spolumajiteľom. V tom prípade mi už nepatrí odmena, ale zisk," popísal svoje ďalšie kroky po skončení pojednávania Ihnát.
Ešte ako zamestnanec U. S. Steel Košice podal spolu s podnikateľom Ladislavom G. v roku 2002 zlepšovací návrh Zariadenie pre zastrešenie vysokostenných vozňov na širokorozchodných tratiach, prihlásený neskôr firmou ako chránený patent. Vzhľadom na opakované dožadovanie sa kompenzácie za zlepšovák ho podľa vlastných slov v roku 2003 zo zamestnania prepustili.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]