magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ladislav Staňo st. – Ladislav Staňo ml.: Sochy...
@ Kultúra -> Výstavy      Mar 08 2007 - 13:11 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach v spolupráci s Obecným úradom vo Valalikoch otvárajú dňa 9. marca 2007 o l7.00 v Kultúrnom dome vo Valalikoch výstavu prác otca a syna Staňovcov – miestnych občanov, sochárov.

L. Staňo st. patrí medzi známych výtvarníkov, ktorého sochy poznajú milovníci výtvarného umenia u nás i v zahraničí. Začínal drevenými plastikami silne poznačenými insitným prejavom. Úspešne sa zapájal do výtvarných aktivít Krajského osvetového strediska v Košiciach a pre košický región získal mnoho ocenení. Neskôr začal pracovať s kameňom a jeho expresívna tvorba bola vystavovaná v mnohých mestách Slovenska, v Maďarsku, Rakúsku a Švajčiarsku.
V tvorbe ho inšpiruje najmä žena ako symbol krásy, materstva a lásky.
L. Staňo mladší začínal podobne ako jeho otec drevenými plastikami. Tentoraz sa predstavuje prácami z pálenej a nepálenej hliny. Sú to figurálne kompozície a variácie výrazov tvárí (hláv).
Výstava bude sprístupnená do 30. marca 2007.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]