magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Študenti z Košíc a Tisovca dokázali, že vedia podnikať.
@ Aktuálne -> Školstvo      Apr 04 2007 - 09:02 GMT
(TASR) - Študenti stredných škôl včera v Košiciach predstavili podnikateľské aktivity svojich školských firiem na 12. Veľtrhu študentských spoločností. V kategórii o Najlepší manažérsky tím a o Najlepšiu marketingovú prezentáciu súťažilo 150 študentov združených v 28 študentských spoločnostiach.

"Úroveň študentských spoločností z roka na rok stúpa, na čom sa zhodla aj porota zostavená z odborníkov. Titul Najlepší manažérsky tím si odnieslo Gymnázium sv. Tomáša Akvinského z Košíc. Najlepšiu marketingovú prezentáciu mali študenti evanjelického gymnázia z Tisovca," informovala TASR generálna riaditeľka neziskovej organizácie Junior Achievement Slovensko – Mládež pre budúcnosť (JASR) Marcela Havrilová.
V rámci projektu JASR na vybraných stredných školách pôsobia študentské firmy, ktoré si zabezpečujú celý výrobný cyklus - od výrobného programu cez jeho realizáciu a financovanie až po odbyt výrobkov. Súčasťou učebných osnov je aplikovaná ekonómia.
Junior Achievement je najstaršou a najrozsiahlejšou vzdelávacou neziskovou organizáciou na svete. Vznikla v roku 1919 v USA, v súčasnosti pôsobí v takmer stovke krajín sveta a do jej programov sa každoročne zapojí sedem miliónov žiakov a študentov od 6 do 22 rokov. Na Slovensku sa programy Junior Achievement realizujú od roku 1992. Príchod moderného ekonomického vzdelávania mladých do Čiech a na Slovensko inicioval svetoznámy podnikateľ českého pôvodu Tomáš Baťa. Od roku 2002 je organizácia známa ako Junior Achievement Slovensko – Mládež pre budúcnosť (JASR). V súčasnosti ponúka pre stredné školy štyri vzdelávacie programy: Aplikovaná ekonómia, Poznaj svoje peniaze, e-Ekonómia a Manažérsky vzor. Slovenský program JASR do roku 2006 absolvovalo 129 754 študentov stredných škôl.
Najbližšie sa s aktivitami JASR môžu stretnúť obyvatelia Budmeríc 12.-13. apríla na finále súťaže Manažérske hry.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]