magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Do projektu Poznaj svoje peniaze sa zapojilo takmer 60 stredných škôl v SR.
@ Aktuálne -> Školstvo      Apr 13 2007 - 08:46 GMT
(TASR) - Takmer 60 stredných škôl z celého Slovenska sa zapojilo v tomto školskom roku do 5. ročníka projektu Poznaj svoje peniaze, ktorý pripravuje Nadácia pre deti Slovenska. Na otvorenej hodine sa včera v jeho rámci predstavili študenti Gymnázia na Trebišovskej ulici v Košiciach, ktorí prezentovali svoje schopnosti v získavaní klientov životného poistenia.

Gymnazistov pripravila na prezentáciu profesorka školy Marika Kovaříková, ktorá okrem informatiky vyučuje aj nepovinný predmet Manažment osobných financií (MOF). Ako uviedla pre TASR, v projekte Poznaj svoje peniaze je škola zapojená od jeho nultého ročníka v roku 2001. Žiaci počas jednej nepovinnej hodiny týždenne získavajú hravou formou a prostredníctvom internetu a e-learningu poznatky zo sveta financií a ekonomiky. Učia sa, odkiaľ vlastne prichádzajú peniaze, ako ich zarobiť a rozumne zužitkovať, ako využívať moderné metódy a prostriedky v osobnom i rodinnom finančníctve, čo sú to sú platobné karty, či e-banking. Naučia sa využívať účelové študentské financie z bánk, zostaviť osobný a rodinný rozpočet a spoznávajú aj zásady štátneho rozpočtu.
Ďalšia otvorená hodina projektu Poznaj svoje peniaze bude na budúci týždeň na Strednej škole na Znievskej ulici v Bratislave. Ako uviedla manažérka projektu Erika Galanská, ide zatiaľ o nepovinný predmet a krúžky na školách, ale nadácia chce osloviť aj Ministerstvo školstva SR, aby sa MOF dostal do riadnych učebných osnov. Päťročná existencia projektu ukazuje, že je užitočný a životaschopný, dodala Galanská.
Doteraz sa do projektu Poznaj svoje peniaze zapojilo od školského roku 2001/2002 spolu 217 stredných škôl. Projekt vytvára podmienky pre získanie základnej orientácie mladých ľudí vo svete financií, pričom dôraz je na rozvíjaní životných zručností potrebných pre zodpovedné správanie sa v dospelosti.
Nadácia pre deti Slovenska je najväčšia mimovládna nezisková organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou zameraná výlučne na deti a mladých ľudí. Podporuje kvalitné a zaujímavé programy, ktoré citlivo a tvorivo reagujú na potreby deti a mladých ľudí, a to preventívnou osvetou alebo formou priamej pomoci. Nadácia je súčasťou celosvetovej siete nezávislých partnerských organizácií pre deti a mladých ľudí, ktorej iniciátorom je International Youth Foundation z USA.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]