magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Odbornú učebňu darovala ZŠ na košickom Luniku IX spoločnosť U.S.Steel.
@ Aktuálne -> Školstvo      Apr 23 2007 - 12:09 GMT
(TASR) - Odbornú učebňu ako dar spoločnosti U.S.Steel (USS) odovzdali dnes do užívania na Základnej škole Ľudmily Podjavorinskej na košickom sídlisku Lunik IX, ktorú navštevuje približne 1020 rómskych žiakov. Učebňu, ktorú vedeniu školy odovzdal prezident spoločnosti USS David Lohr, vybavili najmodernejšou audiovizuálnou technikou. Slúžiť bude žiakom 3. až 9. ročníka na skvalitnenie názornosti vo vyučovaní a zvýšení jeho atraktívnosti.

Podľa riaditeľky školy Viery Šotterovej spolupráca oboch subjektov je dlhodobá. Od hutníckej spoločnosti už dostali vlani aj dielňu pracovného vyučovania s pracovnými a ochrannými pomôckami a pripravujú ďalšie projekty. Žiaci chodia aj na exkurzie do SOU hutníckeho v Košiciach - Šaci.
Lohr spolu s primátorom Košíc Františkom Knapíkom na otvorení učebne pripomenuli žiakom školy, že vzdelanie je najväčšou hodnotou a predpokladom na to, aby sa dobre uplatnili na pracovnom trhu.
Ako informoval Lohr, pre vybraných dospelých Rómov z Lunika IX zorganizovali na tento rok pilotný niekoľkomesačný kurz Strojník technických zariadení v SOU hutníckom v Košiciach - Šaci. Najlepších z nich vezmú do pracovného pomeru v USS. Žiaci si mohli pozrieť video o kurze a počuť vyjadrenia jeho účastníkov.
Podľa riaditeľa pre vonkajšie vzťahy USS Jána Baču spoločnosť pomáha aj iným školám v regióne, ale viac sa sústreďuje na miesta, kde je veľa dlhodobo nezamestnaných. Jedným z nich je napríklad Lunik IX.
USS od roku 2002 realizuje projekt zamestnávania Rómov z Košíc a okolia, vďaka ktorému už našlo prácu v hutníckom kombináte približne 150 ľudí, dodal Bača.
UPOZORNENIE: TASR vydáva k správe fotomateriál a zvukový záznam.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]