magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na tej lúke, na zelenej: Krajská súťaž detských folklórnych súborov.
@ Kultúra -> Podujatia      Apr 26 2007 - 11:31 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach (KOS) v priestoroch Centra voľného času Domino v Košiciach usporiada dňa 5. mája (sobota) 2007 krajskú súťažnú prehliadku detských folklórnych súborov (DFS) Košického samosprávneho kraja „Na tej lúke, na zelenej“. Do súťaže sa zapoja detské folklórne súbory VIGANČEK, ČARNIČKA a ŽELEZIARIK z Košíc, ROZMARING – SARJ zo Sene, BREZINKA z Breziny, PAVIČKA zo Sečoviec, BERKŐCE z Brzotína, GEMERČATÁ z Dobšinej, MARGARÉTKA z Margecian, ORIEŠOK zo Smižian.

Detské folklórne súbory sa na prehliadke predstavia prevažne v choreografiách veľkých foriem, ktoré iste zaujmú nielen detského, ale i dospelého diváka. Cieľom krajskej súťaže DFS je zvyšovať umeleckú úroveň prítomných detských súborov súťaživou formou. Prítomná päťčlenná porota ohodnotí výkony všetkých detských súborov a víťazi postúpia na celoštátnu súťaž DFS.
„Na tej lúke, na zelenej“ bude stretnutie detí i dospelých s vrúcnym vzťahom k folklórnym tradíciám, ktorí nezabudli, že folklór našich predkov sprevádzal celým životným cyklom a svoje výrazné zastúpenie mal už v detskom období vo forme hier, prekáračiek, tancoch na lúkach a pod.

Krajské osvetové stredisko a CVČ Domino vás srdečne pozývajú na príjemné sobotňajšie dopoludnie plné hudby, tanca, slova a detských hier so začiatkom o 9.30 hod. Vstup na podujatie je voľný.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]