magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rodičia a učitelia protestujú proti rušeniu šiestich škôl v Košiciach.
@ Aktuálne -> Školstvo      Apr 26 2007 - 15:12 GMT
(TASR) - Približne stovka rodičov a učiteľov prišla dnes na 4. rokovanie košického Mestského zastupiteľstva (MZ), aby vyjadrila protest proti zámeru zrušiť v rámci racionalizácie šesť základných škôl (ZŠ) vo vybraných mestských častiach. Charkovskú si nedáme, Racionalizácia áno, ale transparentne, Peniaze nie sú všetko - apelovali účastníci protestu na poslancov transparentmi, ktoré rozvinuli v rokovacej sále. Jeden z poslancov v úvode rokovania navrhol tento bod stiahnuť z programu a predložiť ho na širšiu verejnú diskusiu. Návrh však pri hlasovaní neprešiel.

Oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice v návrhu, ktorý odobrila pred rokovaním MZ Mestská rada, argumentuje tým, že vyradením škôl, ktoré nie sú kvôli nepriaznivému demografickému vývoju a iným faktorom kapacitne naplnené, sa vytvoria lepšie podmienky na skvalitňovanie vyučovania, lepšie ohodnocovanie práce učiteľov a odbúranie neefektívnych nákladov na prevádzku a údržbu škôl.
Návrh sa týka ZŠ na Krosnianskej 2, Charkovskej 1, Starozagorskej 8, Myslavskej 401, Škultétyho 10 a Petzvalovej 4. Podľa rodičov by preradenie ich žiakov, najmä nižších ročníkov, na iné školy malo okrem iného zlý vplyv na ich psychiku i bezpečnosť pri školskej dochádzke. Proti návrhu sú aj niektorí opoziční poslanci v MZ.
O návrhu bude MZ rokovať popoludní, pretože neprešiel návrh preradiť ho medzi prvé body rokovania.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]