magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košická rocková kapela Clear začína bratislavským koncertom turné po Slovensku.
@ Kultúra -> Koncerty      May 16 2007 - 08:41 GMT
(TASR) - Košická rocková kapela Clear, známa svojimi protidrogovými postojmi, začína dnes večerným koncertom v bratislavskom Elam klube turné po Slovensku. Pre svojich fanúšikov pripravila šnúru 13 koncertov - po Bratislave zahrajú mladí hudobníci svoj melodický rock vo Zvolene, Prešove, Humennom, Snine, Košiciach, Liptovskom Mikuláši,Trnave, Nitre a Lučenci. Posledný koncert turné nazvaného The Clear Tour 2007 odohrajú 23. júna v Banskej Bystrici.

Skupina Clear vznikla v roku 2000. V roku 2003 prerazila skladbou Medzi vlkmi, keď vyhrala súťaž Forza BB Fest. V ďalších rokoch získala ocenenie TV Music Box - Objav roka 2004. V roku 2006 vydala svoje prvé CD Medzi vlkmi. Je pravidelným účastníkom všetkých významných hudobných festivalov.
Základom produkcie kapely je rocková hudba z vlastnej tvorivej dielne Maroša Oravca, ktorý je autorom väčšiny skladieb po hudobnej aj textovej stránke. Nezameniteľný hlas speváka Tomiho Furmaníka je dobre známy a obľúbený najmä u dievčenskej časti publika. K dvom hudobníkom pribudli vlani Miro Grega (bicie) a Peter Kolarčík (basa).
Clear sa snaží fanúšikov získavať najmä svojím charakteristickým melodickým rockom, ktorý sa čistým štýlom nezameniteľne drží klasickej rockovej línie. Práve klasické, čisté poňatie rockového žánru stálo pri zrode i krste kapely. Okrem toho je Clear - podľa jej členov - "pravdepodobne jediná rocková kapela na svete, nespĺňajúca štandardný charakter rockového šoubiznisu - sex, drogy a rock and roll, keďže v kategórii drogy a alkohol je naladená doslova clear".
„Myslíme si, že čas nadrogovaných a opitých idolov práve vrcholí. Netreba ich nijako zvlášť hľadať ani na slovenskej hudobnej scéne. Viacerí známi takzvaní umelci sú typickými dôsledkami verejného tajomstva, ako je rozšírenosť drog v umeleckej sfére a tiež aj módy prižmúrených očí," jednomyseľne potvrdzujú svoj postoj k tejto problematike členovia Clearu.
TASR informovala o turné Anna Pančurová zo spoločnosti Infinity Media.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]