magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rádio Regina vyhlásilo 23. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad.
@ Kultúra -> Podujatia      May 28 2007 - 10:10 GMT
(TASR) - Vytvárať priestor pre propagáciu a prezentáciu mladých talentovaných autorov a interpretov slovenskej populárnej hudby je cieľom pesničkovej súťaže Slovenského rozhlasu Košický zlatý poklad (KZP), ktorej 23. ročník vyhlásilo dnes košické Rádio Regina.

"Pôvodná slovenská populárna hudba je súčasťou národnej identity a Slovenský rozhlas aj touto cestou vytvára priestor pre jej obohatenie. História KZP jasne dokazuje, že festival plní svoje poslanie a verím, že aj tento ročník prinesie veľa dobrej hudby," uviedol pre TASR riaditeľ košického Rádia Regina Juraj Hidvéghy.
Hidvéhgy spresnil, že finále KZP sa uskutoční 27. októbra v Jumbo centre. Do súťaže, ktorej uzávierka je 15. augusta, môžu autori a interpreti zaslať svoje vlastné, po slovensky spievané, doposiaľ mediálne nezverejnené skladby na CD nosiči spolu s textom piesne a kontaktnými údajmi na adresu Rádio Regina, Moyzesova 7, 040 01 Košice, heslo KZP.
Z prihlásených skladieb vyberie výberová komisia dvanásť, ktoré v interpretácii súťažiacich spevákov a skupín odznejú počas finálového večera. Na víťazov čakajú lukratívne finančné ceny, možnosť nahrávania v Košickom štúdiu Slovenského rozhlasu a videoklip v hodnote 50 000 korún. Priamy prenos z finálového večera odvysiela v priamom prenose Rádio Regina.
Táto jedinečná hudobná súťaž vznikla v roku 1980. Práve KZP pomohol odštartovať úspešnú kariéru mnohých osobností slovenskej hudobnej scény, ako napríklad Petrovi Nagyovi, Beáte Dubasovej, Mariánovi Čekovskému, skupinám Maduar, Noc a deň či No Name.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]