magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Encyklopédia Britanica putuje na Poštovú.
@ Aktuálne -> Školstvo      Jun 19 2007 - 14:00 GMT
Dnes (19.6.2007) odovzdali zástupcovia Karpatskej nadácie víťaznému tímu z košického gymnázia Poštová kompletnú sadu prestížnej 32 zväzkovej Encyklopédie Britanica v anglickom jazyku. Úspešní študenti získajú tiež ďalšie literárne diela v angličtine.

Knihy za týmto účelom Karpatskej nadácii venoval americký filantrop a člen Správnej rady Karpatskej nadácie pán Fred Robey, ktorého dlhodobým osobným cieľom je podporovať vzdelávanie mladých ľudí v Karpatskom regióne.

Študenti gymnázia na Poštovej ulici vyhrali súťaž o najlepšiu prezentáciu na tému „Miesto, kde chceme žiť”, ktorú vyhlásila Karpatská nadácia, so ziskom 61% hlasov v internetovom hlasovaní.
Do internetového hlasovania na stránke www.carpathianfoundation.org sa celkovo zapojilo 472 návštevníkov. Vyjadrovali tak sympatie súťažnému tímu, ktorý podľa ich názoru vytvoril najzaujímavejšiu prezentáciu vízií o Košiciach ako o meste, v ktorom by v budúcnosti chceli žiť a realizovať svoje ciele a sny. Na druhom mieste skončili študenti z Gymnázia v Parku mládeže s 39% hlasov.
Úlohou košických gymnazistov bolo v tímoch vytvoriť v anglickom jazyku a predpísanom formáte prezentáciu ich spoločnej vízie pre Košice - mesto, v ktorom žijú a študujú. Svoju prezentáciu „Miesto, kde chceme žiť/A Place Where We Want To Live.“ mohli doplniť o originálne študentské texty, fotografie a videá.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]