magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na Domaši pripravujú 4. ročník hudobného Orange Music Summer festivalu.
@ Kultúra -> Koncerty      Jun 20 2007 - 15:41 GMT
(TASR) - Viac ako 50 hudobných skupín a 200 účinkujúcich vystúpi na najväčšom východoslovenskom letnom hudobnom festivale, ktorý bude 6.-7. júna v rekreačnom stredisku Eva pri vodnej nádrži Domaša v okrese Vranov nad Topľou.

Štvrtý ročník festivalu Orange Music Summer Domaša nadväzuje na úspešný minulý ročník, ktorý počas dvoch dní navštívilo vyše 14-tisíc účastníkov, informoval dnes na tlačovej konferencii v Košiciach dramaturg podujatia Julo Viršík. Spresnil, že o divácku atraktívnosť sa aj v tomto roku postará osvedčená dramaturgia, ktorá spája to najlepšie zo slovenskej a českej populárnej hudby na čele so skupinami Desmod, Peha, No Name, Gladiator, Hex, Polemic, Tublatanka či Zuzana Smatanová. Chýbať nebudú ani nové objavy ako Komajota alebo Lavagance. Hlavnou hviezdou bude David Koller, bývalý frontman českej skupiny Lucie, a podľa Viršíka nadšencov hip-hopu určite poteší "úderka" Kontrafakt, L.U.Z.A. a zostava H16.
Manažér projektu Július Kuruc uviedol, že séria letných hudobných festivalov Orange Music Summer na Domaši, Ružinej a Duchonke patrí medzi najobľúbenejšie letné hudobné podujatia. Festival sa už dostal na tretie miesto za Pohodou a Hodokvasom. Minuloročná návštevnosť trojfestivalu presiahla 42-tisíc osôb.
Šancu predviesť na ňom svoj repertoár a vstúpiť tak do diania v slovenskej populárnej hudbe budú mať v tomto roku aj mladí talentovaní hudobníci na čele s víťazom premiérového ročníka interpretačnej súťaže Orange Music Summer Challenge, skupinou Januárové prekvapenie. Ďalšími budú kapely Reason z Bardejova, So Fine z Humenného či vranovské zoskupenie Giono.
Orange Music Summer Domaša chce podľa organizátorov osloviť čo najširšie spektrum návštevníkov. Hudobná produkcia potrvá v obidva dni od 12. h do 6. h ráno.
Spoločnosť Orange Slovensko ako generálny partner festivalu pripravila pre všetkých návštevníkov špeciálnu zónu pohody s dobrou hudbou a príjemným posedením, tzv. Orange oázu. Bude miestom oddychu i zábavy, v ktorom si každý bude môcť dobiť nielen svoje sily, ale aj mobilný telefón, prečítať si dennú tlač, vyhrať jednu z množstva atraktívnych cien v pripravených SMS súťažiach alebo si počkať na autogram populárnych osobností. K dispozícii bude 15 počítačov na surfovanie po internete či sťahovanie hudby. Zberatelia ocenia príležitostnú poštovú pečiatku, ktorú pri príležitosti konania hudobného festivalu bude používať Slovenská pošta. Budú ňou označené všetky zásielky podané priamo v areáli festivalu. Zároveň si budú môcť záujemcovia kúpiť pohľadnice, noviny či časopisy v pojazdnej pošte.
Organizátori upozorňujú účastníkov festivalu, aby si včas zabezpečili ubytovanie v kempoch v Holčíkovciach, pretože festivalový areál je na stanovanie nepostačujúci.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]