magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Primátor Košíc sa zúčastní celosvetových osláv storočnice skautingu.
@ Aktuálne -> Rôzne      Aug 01 2007 - 09:11 GMT
(TASR) - Na dvojdňovú návštevu skautského stanového mestečka v Chelmsforde vo Veľkej Británii odletí vo štvrtok primátor Košíc František Knapík. Na pozvanie Asociácie skautov sa tam zúčastní celosvetového stretnutia skautov pri príležitosti ich storočnice.

"Zastúpenie košických skautov bude v Anglicku veľmi silné. Osobne sa teším, že sa tam stretnem a zoznámim s ďalšími skautmi," povedal primátor, ktorý si na cestu berie najpotrebnejšie vybavenie a symbolické skautské drobnosti. Knapík už raz mal možnosť zúčastniť sa na celosvetovom stretnutí, ale prenechal ju mladším chlapcom z jeho 4. skautského oddielu Malý medveď.
V prvý deň návštevy sa primátor zúčastní oficiálneho prijatia slovenských skautov. Tohtoročné stretnutie skautov bude zamerané najmä na krajiny V4.
Skauti na celom svete oslavujú storočnicu založenia skautingu, ktorého základy vo Veľkej Británii položil britský generál lord Robert Baden-Powell. Skauting sa rozšíril do 210 krajín a v súčasnosti má 28 miliónov členov.
"Sto rokov je dostatočne dlhý časový úsek, aby skauting ukázal svoje opodstatnenie pri výchove mládeže. Ľudia, ktorí prešli cez tento systém, sa naučili mnohému do života. Skauting má aj v 21. storočí svoju príťažlivosť. Teším sa na stretnutie s ľuďmi, ktorí tú štafetu nesú ďalej," dodal Knapík.
Skauti z celého sveta sa stretávajú pravidelne každé štyri roky.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]