magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

VVS ponúkla obyvateľom Kostolianskej dve verzie odkanalizovania ulice
@ Aktuálne -> Rôzne      Aug 01 2007 - 15:56 GMT
(TASR) - Mesto Košice sa na stretnutí s generálnym riaditeľom Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS), a.s., Stanislavom Hrehom dohodlo na dvoch verziách riešenia odkanalizovania Kostolianskej ulice v Košiciach. Rozhodnúť by mali obyvatelia a majitelia pozemkov.

"Ak budú obyvatelia Kostolianskej ulice súhlasiť, VVS prejde podkopávkou pod cestu a kanalizačné potrubie pôjde cez pozemky majiteľov domov. V prípade, že by s navrhnutým spôsobom nesúhlasil čo i len jeden z obyvateľov, VVS nemôže postupovať týmto spôsobom. Druhá verzia, že kanalizačné potrubie ostane na druhej strane cesty a urobia sa len jednotlivé prípojky k domom, si vyžiada vypracovanie nového projektu. Samotná výstavba by bola reálna až v roku 2009," povedala TASR krátko po skončení stretnutia hovorkyňa magistrátu Jana Geročová.
Ak kanalizácia povedie popri domoch, výstavba si vyžiada búranie plotov a garáží, s čím podľa slov člena petičného výboru Jozefa Drangu pravdepodobne nebudú súhlasiť majitelia. "Zatiaľ nepoznáme technické obmedzenia ponúknutých riešení. Rozhodneme sa po zvážení všetkých možností," reagoval Dranga.
S jednotlivými verziami projektu kanalizácie budú majitelia pozemkov a obyvatelia Kostolianskej ulice oboznámení na štvrtkovom stretnutí so zástupcami VVS.
Výstavba spornej kanalizácie sa začala v júni. Majiteľov pozemkov a obyvateľov ulice prekvapilo, že na kanalizáciu, na ktorú čakajú už niekoľko rokov, nebudú pripojené ich domy. Podľa schváleného projektu by mala byť pripojená iba susedná ulica, ktorá už vlastnú kanalizáciu má. Dôvodom investora je zvýšenie kapacity súčasnej kanalizácie, pre potreby budúcej výstavby. Polovicu nákladov na projekt realizovaný z predvstupového fondu ISPA hradí Európska únia, štvrtinou prispel štát a rovnakou čiastkou realizátor stavby, VVS.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]