magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na najmladšom košickom sídlisku pripravujú hudobný festival pre mladých.
@ Kultúra -> Podujatia      Aug 23 2007 - 13:46 GMT
(TASR) - Najúspešnejším podujatím posledných troch rokov je na najmladšom košickom sídlisku hudobný festival Hviezdy pod hviezdami. Aj v tomto roku ho organizuje tunajšia mládežnícka neformálna skupina (NS) Pavúci.

"Ide o hudobný festival na sídlisku Ťahanovce, kde príde asi päť neznámych hudobných kapiel, ktoré sa chcú zviditeľniť. Je to asi naša najlepšia akcia, pretože hudbou prilákame viac mladých ľudí," uviedla Barbora Zemčáková z NS Pavúci.
Festival Hviezdy pod hviezdami sa uskutoční v priestoroch sídliskového Skateparku v stredu 29. augusta od 9. do 20. h. Súčasťou koncertu punkových, rockových a rapových kapiel bude streetbalový turnaj.
Činnosť nezávislej skupiny Pavúci podporuje do konca augusta Občianske združenie Centrum komunitného rozvoja, ktoré na sídliskový projekt Svet ukrytý v sídlisku získalo grant šesťtisíc eur.
Po skončení projektu sa bude neformálna skupina naďalej venovať organizovaniu rôznych podujatí. Na jeseň sa bude uchádzať o ďalšie finančné prostriedky z programu Mládež - Iuventa zameraného na medzinárodnú výmenu skúseností mladých ľudí z rôznych oblastí.
Sídlisko Ťahanovce patrí medzi najmladšie sídliská v Košiciach. Z 23 500 obyvateľov v prevažne produktívnom veku je jedna tretina do 18 rokov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]