magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Premiérový ročník IDEAXCHANGE v Košiciach.
@ Aktuálne -> Rôzne      Sep 17 2007 - 16:37 GMT
Postaviť medzi ziskovým a neziskovým sektorom most s dlhou životnosťou je zámerom programu IDEAXCHANGE – trhovisko neziskových organizácií. Po prvýkrát sa podujatie koná aj v Košiciach, kde verejnosti 21. septembra na Hlavnej ulici (Dolná brána) medzi 13:00 a 18:00 predstavia svoju činnosť vybrané mimovládne organizácie (MVO). Organizátormi podujatia sú Nadácia Pontis a agentúra A&D Global Business Relations.

Projekt IDEAXCHANGE má celoslovenský charakter – šnúra podujatí začala 14. septembra v Bratislave a v prvý jesenný deň sa uskutoční nielen v Košiciach, ale aj v Liptovskom Mikuláši a Nitre. Generálnym partnerom IDEAXCHANGE je ČSOB Finančná skupina, hlavným partnerom je Západoslovenská energetika, a.s. a partnermi sú spoločnosti Enel Slovenské elektrárne, a.s., Quinta Essentia, spol. s r.o. a Tesco Stores SR, a.s. a mesto Košice. Mediálni partneri sú SME, Stratégie, Rádio Expres a Boomerang Média.
„Vítame takúto aktivitu v našom meste a plne ju podporujeme. Aj to je spôsob ako sa k občanom dostane informácia o existencii jednotlivých organizácií, ktoré majú rôzne zamerania. Existencia MVO je dôkazom demokratickej spoločnosti, ktorá dáva priestor pre všetkých, vyjadrujúcich sa nenásilnou formou, a ktorí pomáhajú najmä občanom“, hovorí primátor Mesta Košice Ing. František Knapík.
V Košiciach dostane možnosť prezentovať svoju činnosť 10 organizácií, ktoré získali grant od Nadácie Pontis na výrobu prezentačných materiálov. Pri ich výbere hodnotiaca komisia brala do úvahy históriu organizácie, realizované projekty, ale ja navrhovanú formu prezentácie na trhovisku. Jednou z formálnych podmienok výberu bolo, aby neziskové organizácie pôsobili aj na východnom Slovensku. Vďaka OZ Maják sa Košičania môžu dozvedieť viac o hluchoslepote a o práci neziskovej organizácie, ktorá pracuje s ľuďmi s týmto postihnutím. Predstavia sa aj „výnimočné deti“ z občianskeho združenia Usmej sa na mňa, či o. z. ArtEst a Združenie príbuzných a priateľov Radosť. Prezentovať sa budú aj MVO z Vranova nad Topľou a Prešova. Vranovčania predvedú ako funguje chránená dielňa a oslovia návštevníkov prácou na hrnčiarskom kruhu a výtvarnými prácami. Stánok so zameraním na tému ochrany zdravia bude patriť dvom neziskových organizáciám a to o. z. Resuscitácia z Prešova a Lige proti rakovine. Nadšencov prírodných vied nepochybne osloví prezentácia o. z. STROM.
Počas podujatia IDEAXCHANGE v Košiciach bude pre účastníkov trhoviska pripravený sprievodný program. Predstavia sa v ňom nielen občianske združenia, ale aj umelci ako Katka Koščová, Martin Krausz, či hudobné skupiny Komajota a Hrdza.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]