magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Tradičné košické potulky mestom budú aj na Európsky deň bez áut.
@ Aktuálne -> Rôzne      Sep 21 2007 - 11:52 GMT
(TASR) - Tradičné potulky mestom, ktoré v mesačných intervaloch organizuje košické Mestské informačné centrum, sa uskutočnia aj v sobotu 22. septembra na Európsky deň bez áut.

Ako informoval dnes TASR sprievodca potulkami Milan Kolcun, záujemcovia môžu prísť aj s rodinami na bicykloch, kolobežkách, kolieskových korčuliach, skateboardoch, či dokonca na koňoch alebo na kočoch. Vhodné sú aj bežecké topánky. K dispozícii bude, avšak len pre obmedzený počet účastníkov, aj rikša a možno prídu aj fiakristi. Záujemcovia o históriu Košíc sa dozvedia to najzaujímavejšie o košických hradbách a podľa Kolcuna ich čakajú aj ďalšie prekvapenia.
Zraz "potulkárov" je o 13.30 h pri Vedeckej knižnici. Po výlete do histórie mesta je na programe maškarný sprievod na bicykloch a iných nedymiacich dopravných prostriedkoch a novinkou bude večerné korčuľovanie na uzavretej vozovke v centre Košíc.
Do Európskeho dňa bez áut sa zapojí aj Dopravný podnik mesta Košice. Ako TASR informovalo jeho vedenia, v sobotu budú môcť cestujúci, ktorí sa preukážu platným technickým preukazom od vozidla, cestovať na jeho linkách zadarmo. Zobrať si môžu so sebou aj partnera.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]