magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

VI.ročník speváckej súťaže Na košickej turňi už túto nedeľu.
@ Kultúra -> Podujatia      Oct 08 2007 - 09:11 GMT
Oduševnení speváci a spevácke skupiny z okresov Košice I-IV naplnia priestory Kultúrneho strediska v Košiciach – Šaci v nedeľu 14.októbra 2007 o 13.30 hod. a predvedú prítomným milovníkom nielen svoj spevavý hlas, ale predovšetkým svoj vzťah k ľudovej piesni a najmä príslušnosť k Abovskému regiónu. Bude sa tu konať už VI.ročník každoročne usporiadanej regionálnej súťaže v interpretácii ľudových piesní.

Podujatie pripravila Mestská časť Košice Šaca v spolupráci s Krajským osvetovým strediskom. Na základe záväzných prihlášok a tvorivej dielne, ktorá sa konala v Spoločenskom pavilóne (30.9.) v Košiciach – Šaci možno skonštatovať, že o súťaž prejavilo záujem viac sólistov ako po minulé roky. Výber piesní a ich zápis lektoroval Mgr.Milan Rendoš, ktorý je zároveň členom sprevádzajúcej ľudovej hudby.
Súťažiť sa bude v šiestich kategóriách: sólistky ženy do 59 rokov, sólisti muži do 59 rokov, spevácke duá, seniori, mužské a ženské spevácke skupiny. Sprevádzať súťažiacich sólistov bude ľudová hudba ŽELEZIAR, ktorá dostala po tvorivej dielni poriadnu kôpku na nacvičenie poniektorých aj menej uvádzaných ľudových piesní. Prísť na pódium s pôvodnou alebo „starodávnou“ piesňou abovského regiónu je jednou z odporúčaných pravidiel súťaže. Hodnotiť spevácke výkony bude trojčlenná odborná porota v zložení PaedDr.Anna Derevjaniková, PhD., Andrea Rendošová a Miroslav Soták.
Zaželajme súťažiacim veľa úspechov a Vám, záujemcom o ľudovú pieseň v sólovom, či skupinovom predvedení veľa umeleckých zážitkov.

Mgr.Renáta Kočišová, KOS   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]