magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kvalifikácie súťaže Slovak Live Award v GeS-klube.
@ Kultúra -> Podujatia      Oct 16 2007 - 15:31 GMT
Tým, ktorí sa zaujímajú o dianie na domácej amatérskej, respektíve poloprofesionálnej hudobnej scéne dávame do povedomia jedno naozaj zaujímavé podujatie s názvom Slovak Live Award. Ide o súťaž mladých skupín, ktorá prebieha v niekoľkých kvalifikačných kolách, ktoré sa konajú v niekoľkých slovenských mestách, pričom tri najúspešnejšie formácie postupujú do štvrťfinále International Live Award, ktoré sa uskutoční vo viedenskom Planet Music Club-e.

Prvé z dvoch kvalifikačných kôl v rámci východoslovenského regiónu (ďalšie kvalifikácie prebiehajú v Nitre a Skalici) tejto súťaže, ktorú organizuje nitrianska Alone Production sa uskutočnilo uplynulú nedeľu v priestoroch GeS-klubu. Zostava účinkujúcich bola čo do žánrového pokrytia ozaj pestrá. Z pódia znel ako lúbivý poprock (Good Fancy - KE), tak alternatívny rock (Dilemma-KE), funk (Groovin´Heads - PO), punk (Horská Chata – MT, Každý svoje – PO), či dokonca death metal (Killchain – KE). Tým, čo je na tejto súťaži nepochybne zaujímavé - to je fakt, že o poradí, v akom sa účinkujúce zoskupenia napokon umiestnia a ktoré z nich postúpia do kvalifikačného finále, ktoré sa uskutoční v nitrianskej Starej pekárni rozhoduje ako odborná porota, tak i publikum. Záverečné poradie teda závisí nie len od toho, ako ho zostaví porota, ale i od počtu hlasov, ktoré tá či oná kapela získa od publika. Každá kapela získa od organizačného tímu toľko hlasovacích lístkov pre svojich fanúšikov, o koľko požiada. Je potom už len na nej, či okrem svojich skalných dokáže presvedčiť aj fanúšikov konkurenčného zoskupenia a očarí ich natoľko, že jej dajú svoj hlas namiesto svojej srdcovky...

Prvými postupujúcimi z premiérovej košickej kvalifikácie sa stali skupiny Good Fancy a Dilemma.

Ak chcete stráviť jeden skutočne príjemný večer, určite si nenechajte újsť druhé kvalifikačné kolo, ktoré prebehne už túto nedeľu, 21. októbra od 17.hodiny opäť v GeS-ku. Zostava súťažiacich bude opäť veľmi zaujímavá. Na pódiu sa postupne predstavia skupiny Clear (rock, Košice), Malý princ (folkrock, Prešov), Podfu(c)k (neopunk, Košice), Quarreling Men (nu-metal, Liptovský Mikuláš), So Fine (rock, Humenné) a The Reason (indie rock, Prešov). Hosťom večera bude Peter Paul Pačut alias Freddie Mercury (uplynulú neďeľu sa v tejto úlohe predstavil víťaz súťaže Coca Cola PopStar – Ivo Bič so svojou sprievodnou kapelou pozn.aut.).

Podrobné informácie o súťaži, jej histórii, podmienkach, ako aj výsledkoch jednotlivých kvalifikačných kôl sa dozviete na stránke Alone Production.



Igor PETRUŠKA
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]