magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ÚS SR požiadal sudcu Horvátha o zváženie jeho zotrvania vo funkcii.
@ Aktuálne -> Rôzne      Oct 31 2007 - 12:21 GMT
(TASR) - Ústavný súd (ÚS) SR vyzýva Juraja Horvátha, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii sudcu Ústavného súdu Slovenskej republiky.

"Uznávajúc, rešpektujúc a uplatňujúc princíp nulovej tolerancie ako podmienku výkonu funkcií vo sfére súdnej moci a potrebu zabezpečovať dôveryhodnosť ÚS v každom čase, plénum ÚS prijal na dnešnom zasadnutí stanovisko, ktorého obsahom je výzva pre JUDr. Juraja Horvátha, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii sudcu ÚS," uvádza sa v dnešnom stanovisku predsedníčky pléna ÚS Ivetty Macejkovej.
Plénum ÚS očakáva, že Horváth sa k tejto výzve vyjadrí do skončenia svojej práceneschopnosti, najneskôr však do 31. decembra.
Juraj Horváth čelí mediálnemu tlaku, že pri nástupe do funkcie ústavného sudcu vedome zamlčal niektoré skutočnosti. Sudca bol pred jedenástimi rokmi ako konateľ spoločnosti stíhaný za krátenie daňovej povinnosti. Horváth obvinenia zo zamlčania tejto skutočnosti odmieta a podľa jeho stanoviska svojich navrhovateľov o tejto skutočnosti informoval a v čase jeho nástupu do funkcie sudcu bol jeho register trestov zahladený.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]