magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Plénum ÚS sa zaoberalo dopravnou nehodou predsedu NS SR.
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 01 2007 - 09:32 GMT
(TASR) - Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR rokovalo o volebných sťažnostiach a o podaní vo veci disciplinárneho konania voči predsedovi Najvyššieho súdu SR.

Dve volebné sťažnosti na neústavnosť a nezákonnosť volieb do orgánov miestnej samosprávy z decembra 2006 prerokovalo plénum Ústavného súdu SR pod vedením predsedníčky Ivetty Macejkovej na dnešnom neverejnom zasadaní. V jednej sťažnosti rozhodlo nálezom, keď vyhlásilo voľby starostu obce za neplatné, druhú sťažnosť plénum zamietlo. Rozhodnutia budú uverejnené na webovej stránke ÚS po doručení účastníkom konania.
ÚS do včerajšieho dňa skončil rozhodovanie o 101 volebných sťažnostiach na priebeh komunálnych volieb v decembri 2006 z celkového počtu 139, ktoré mu boli doručené.
Plénum ÚS zároveň prijalo na ďalšie konanie podanie vo veci disciplinárneho konania voči predsedovi Najvyššieho súdu SR Milanovi K. za spôsobenie dopravnej nehody.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]