magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mestskí poslanci opäť neschválili nový organizačný poriadok magistrátu.
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 14 2007 - 08:24 GMT
(TASR) - Poslanci košického mestského zastupiteľstva (MZ) dnes neschválili návrh nového organizačného poriadku Magistrátu mesta Košice (MMK) a novej organizačnej štruktúry. Ten rátal v budúcom roku so znížením počtu zamestnancov o 50, úsporami nákladov vyše 5 miliónov korún, redukciou námestníckych postov z troch na dva a ďalšími zmenami.

O zmenách organizačného poriadku a organizačnej štruktúry MMK rokoval mestský parlament neúspešne už tretí raz, pričom na mimoriadne rokovanie zastupiteľstva predložil svoj návrh poslanecký klub SDKÚ-SD s cieľom ukončiť tento dlhodobo neriešený problém.
Podľa primátora Františka Knapíka návrh neprešiel okrem iného preto, lebo nebol obvyklý spôsob jeho preloženia. "Bol dosť ultimatívny a neprijateľný a mal viacero vecných chýb," zhrnul výhrady poslancov primátor. Podľa neho je organizačný poriadok aktuálnou témou, ale začnú sa mu venovať s iným pohľadom a v inej réžii. "Uzavretý by mohol byť tento problém v 1. štvrťroku budúceho roka," dodal Knapík.
Ako uviedol predseda poslaneckého klubu KDH Martin Boritáš, predložený materiál obsahoval veľa vážnych legislatívno-právnych, procedurálnych a vecných nedostatkov a navrhovatelia ho predložili nevhodne, v časovej tiesni, neúplný a nejasný.
Podľa predsedu legislatívno-právnej komisie MZ Jaroslava Hlinku chybný bol návrh aj v tom, že schvaľovanie organizačnej štruktúry samosprávnych a výkonných orgánov mesta je nad kompetencie MZ a patrí to do štatútu mesta.
"Deväť mesiacov sme sa pokúšali tento proces ukončiť, tak sme zvolali toto mimoriadne zastupiteľstvo. Vzhľadom na to, že náš koaličný partner nie je pripravený takúto organizačnú štruktúru prijať, pre nás celý proces považujeme za ukončený a nechávame už iniciatívu na koaličnom partnerovi," dodal za predkladateľov poslanec ¼uboš Pajtáš (SDKÚ-DS).   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]