magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

DPMK obnovuje vozidlový park autobusmi českého výrobcu Tedom.
@ Doprava -> DPMK      Nov 19 2007 - 15:26 GMT
TASR) - Približne 130 miliónov Sk investuje Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) v tomto roku do obnovy autobusového parku. Verejnú súťaž na dodávku 19 nových autobusov vyhral český výrobca - spoločnosť Tedom so sídlom v Tøebíči. Prvé nové vozidlá sa už objavili v týchto dňoch na trasách košickej MHD.

"Je nevyhnutné pokračovať v obnove vozidlového parku vzhľadom na jeho zastaranosť. Posledné roky bola obnova minimálna, čoho dôsledkom je používanie autobusov starších ako 14 rokov. Tie je potrebné v čo najkratšom čase vyradiť z prevádzky," uviedol pre TASR generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč. Ako informoval, ďalšie nové autobusy českej značky TEDOM prídu do Košíc v priebehu novembra a decembra a na budúci rok v januári.
DPMK potrebuje do dennej výpravy asi 170 autobusov. Nové stroje dlhé 12 metrov a s kapacitou 100 miest sú na plynový pohon, teda ekologické, ďalšou výhodou je ich nízkopodlažnosť, čo privítajú najmä hendikepovaní a starší cestujúci.
Po zmene linkového vedenia, ktoré je v súčasnosti v závere prípravnej fázy a má oproti súčasnosti viac kopírovať potreby cestujúcich, upraví DPMK aj reálnu potreba štruktúry a počtu dopravných prostriedkov, dodal Tkáč.
Obnova vozidlového parku DPMK sa bude týkať aj električiek, avšak nepôjde o nákup nových strojov, ale o ich rekonštrukciu a obnovu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]