magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

¼PR: Oceňuje postoj košickej polície v prípade útoku na dievča kubánskeho pôvodu.
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 23 2007 - 14:18 GMT
(TASR) - ¼udia proti rasizmu (¼PR) uvítali postoj košickej polície v prípade útoku extrémistov na 16-ročné dievča kubánskeho pôvodu v Košiciach.

"Oceňujeme upozornenie verejnosti na prípad z ich vlastnej iniciatívy, ako aj odvahu pomenovať veci pravým menom. Spôsob, akým sa príslušníci Policajného zboru k prípadu postavili, je hodný vyspelej občianskej spoločnosti, kedy sa zodpovedné orgány nesnažia problémy zakrývať, ale ich pomenovať a následne riešiť," informovala TASR Marcela Piloušková z ¼PR. Predstavitelia organizácie tiež veria, že "takéto riešenie situácie bude pozitívnym príkladom pre všetky zložky ministerstva vnútra".
Dnes sa košickým policajtom podarilo zaistiť troch páchateľov rasovo motivovaného útoku na 16-ročné dievča tmavej pleti vo veku od 17 do 19 rokov. Za propagáciu extrémizmu im hrozí trest odňatia slobody od päť do 12 rokov. Mladistvému spolupáchateľovi hrozí polovičný trest.
Obvinení v utorok 20. novembra o 20. hodine pred obytným domom na Buzuluckej ulici v Košiciach po predchádzajúcej dohode fyzicky napadli 16-ročnú Patríciu z okresu Stará ¼ubovňa, prechodne bývajúcu v Košiciach. Obvinený Samuel Š. ju kopol do nohy a keď dievča spadlo na zem, obaja ju kopali do hlavy a chrbtice, pričom Samuel Š. toto konanie sprevádzal výkrikmi "Sieg heil" a "Vypadni zo Slovenska, ty špina". V konaní ich vyrušili náhodní chodci. Z miesta činu ušli so vztýčenými pravicami za hlasného vykrikovania "Sieg heil".   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]