magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Družina v Historickej radnici.
@ Kultúra -> Koncerty      Nov 27 2007 - 10:06 GMT
DRUŽINA hrá moderne a citlivo spracovaný slovenský folklór, výborne zapadajúci do definície ethnobeat resp. world music. Radí sa do štýlu, ku ktorému patria aj skupiny ako, fínska VÄRTTINÄ, TRIO MOCOTÓ, BOBAN MARKOVIČ ORCHESTRA, GORAN BREGOVIČ a množstvo iných.

DRUŽINA je sformovaná zo skúsených profesionálnych muzikantov :
Dana Ferienčíková – spev, Miťa Almášiová – spev, Aty Béreš – basová gitara, Boris Brna – bicie, Martin Sabov - gitara, mandolína, Marek Konček – husle, Janko Šimiak - píšťalky, fujara , ktorí okrem iného spolupracovali a spolupracujú s množstvom českých a slovenských umelcov a skupín.

História skupiny sa začala písať v roku 2000, kedy sa stretli folkloristi, jazzmani a rockeri, a úpravami slovenských ľudových piesní si vytvorili štýl, ktorý nazvali ethnobeat. Pod názvom JEJ DRUŽINA koncertovali na Slovensku a v zahraničí (Česká republika, Maďarsko, Poľsko, Švajčiarsko, Francúzko...) a v roku 2001 vydali rovnomenné CD. O rok neskôr skupina pod týmto názvom zaniká. K pôvodným členom Aty Béreš, Boris Brna a Miťa Almášiová sa pridali noví muzikanti a vzniká DRUŽINA.

V roku 2003 DRUŽINA pripravuje nový album a koncertuje. V roku 2004 vychádza, videoklipom podporené, CD DRUŽINA, ktoré sa v prestížnom celosvetovom rebríčku World Music Charts Europe umiestnilo na 11. mieste. Na základe tohto veľkého úspechu prichádzajú pozvánky na prestížne festivaly z USA, Pakistanu, Austrálie... V roku 2006 pripravuje a nahráva nové CD v spolupráci s percusionistom, spevákom a producentom VINXom pod názvom TRAGARE. Jeho umiestenie v rebríčku World Music Charts Europe na 12 mieste, zo 192 nominovaných CD z celého sveta, znovu potvrdzuje postavenie Družiny na špičke slovenskej world music.V auguste 2006 absolvuje 12 koncertov - World music tour 2006 - po Slovensku a Čechách. V apríli 2007 DRUŽINA získala cenu Akadémie populárnej hudby - AUREL za album TRAGARE v žánrovej kategórii Folk/Ethno/World music za akademický rok 2006.

DRUŽINA sa košickému publiku predstaví v piatok 30. 11. 2007 o 19.00 hod. v Historickej radnici na Hlavnej 59.

Cena vstupenky: 160,- Sk
Predaj vstupeniek: MIC Košice - OD Dargov, Tesco
ICMK – Hlavná 59
Historická radnica – hodinu pred koncertom   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]