magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Klub kubánskych občanov odsúdil útok na dievča, ktorého otec je Kubánec.
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 29 2007 - 15:48 GMT
(TASR) - Klub kubánskych občanov žijúcich na Slovensku odsúdil rasovo motivovaný útok na 16-ročnú Patríciu tmavšej pleti, ktorej otec je občanom Kuby. Zároveň žiada slovenské orgány, aby urobili potrebné opatrenia, ktoré zabránia opakovaniu podobných činov.

"Odsudzujeme tento, ako aj všetky rasistické útoky, ktorých obeťami sú nielen mladí cudzinci, ale aj Slováci, a ktorých páchatelia sú, žiaľ, takisto mladí ľudia," uviedol pre TASR predseda klubu Rafael Enrique Batista Guerrero.
Pokračoval, že na Kube spolunažívajú ľudia rôznych rás a národností. "Ani raz som nebol svedkom nielen fyzického, ale ani slovného útoku, motivovaného rasistickou ideológiou, a to aj napriek tomu, že Kuba je hojne navštevovaná zahraničnými turistami," konštatoval.
Patrícia utrpela po útoku troch mladíkov poranenie hlavy, chrbtice a pravej ruky. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci za zločin ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva v štádiu pokusu a za prečin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. V prípade dokázania viny páchateľom hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]