magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Peter Pan sa v Košiciach zdrží do nedele.
@ Kultúra -> Podujatia      Nov 30 2007 - 09:06 GMT
(TASR) - Slovenská premiéra rozprávkovej ľadovej revue Peter Pan v podaní svetoznámeho súboru Holiday on Ice v Košiciach sa vydarila. Prvé vystúpenie prilákalo vyše päťtisíc divákov.

Príjemným prekvapením pre návštevníkov americkej revue bol slovenský dabing v podaní zvučných hereckých mien, čo dotvorilo umelecký zážitok zo svetelnej, hudobnej a tanečnej ľadovej šou. Všetky postavy sa podarilo nadabovať ešte v októbri. V Kapitánovi Hookovi mohli diváci spoznať Janka Krónera, hlavného hrdinu si zahral Rasťo Sokol. Sprievodcom večera sa stal hlas rozprávačky, alias Lenky Košickej.
"Slovenský dabing bol veľmi dôležitý, pretože sme chceli, aby diváci a najmä deti, predstaveniu rozumeli. V predstavení nejde len o korčuľovanie, ale aj o príbeh," uviedol organizátor Slavomír Szabados z Agentúry GES.
Hlavný hrdina v podaní francúzskeho korčuliara Juliena Boucharda nešetril popri klasických krasokorčuliarskych prvkoch ani akrobatickými skokmi, či levitáciou na lane. Nad ľadom sa ocitli aj ďalšie rozprávkové postavy. Uzdu detskej fantázii popustil korčuľujúci pes, tanec skôr smiešnych ako hrôzostrašných kostier či šermiarsky súboj Petra Pana s Kapitánom Hookom.
Holiday on Ice do Košíc zavítala po takmer 20. rokoch vrámci východoeurópskeho turné. Po Istanbule a Budapešti si umenie krasokorčuliarov môžu až do nedele vychutnať diváci na Slovensku iba v Košiciach. Pre veľký záujem súbor odohrá v košickej Steel aréne deväť vystúpení.
Holiday on Ice je zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov ako najväčšia ľadová revue na svete. Už vyše 60 rokov vytvára nadčasové ľadové šou, ktoré obľubujú diváci všetkých vekových kategórii. Najväčšiu ľadovú revue už videlo viac ako 300 miliónov divákov vo viac ako 80 krajinách sveta.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]