magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Drahovského uviedli do funkcie hlavného architekta Košíc.
@ Aktuálne -> Rôzne      Dec 04 2007 - 09:05 GMT
(TASR) - Martina Drahovského uviedol včera primátor Košíc František Knapík do funkcie hlavného architekta mesta. Košický Útvar hlavného architekta (ÚHA) nemal šéfa od februára tohto roku. Poverenou zastupovaním bola Marta Bohušová.

„Drahovský nejde do úplne nového prostredia. Komunikovali sme spolu v čase diskusií o ÚHA a jeho zachovaní, aký ÚHA by mal byť a podobne", povedal Knapík. Vyzdvihol jeho nový pohľad na architektonický vývoj mesta, ktorý môže priniesť nové rozvojové dimenzie.
Podľa primátora jednou zo základných úloh ÚHA je zabezpečiť koordinovaný rozvoj mesta a kompetentne pripravovať stanoviská. „Aby sa práca na ÚHA zefektívnila bude potrebné doplniť jeho pracovníkov. Vidíme reálnu potrebu prijať nových architektov, ktorí chcú pracovať v tejto oblasti pre mesto. Dôležité bude aj finančné zastabilizovanie útvaru a rozbehnutie prác na novom územnom pláne mesta", dodal Knapík.
Drahovský potvrdil, že územný plán Košíc je z morálneho hľadiska zastaraný a vyžaduje si prepracovanie.
„Mám niekoľko myšlienok, ktoré by som chcel realizovať. V prvých dňoch však budem iba načúvať a vytvárať si názor. Rád by som zámery ÚHA prezentoval na každom zasadnutí Mestského zastupiteľstva,“ povedal nový hlavný architekt Košíc.
Martin Drahovský je rodený Košičan. V Bratislave absolvoval Stavebnú fakultu SVŠT, pôsobil ako pedagóg na Strojníckej fakulte VŠT – Katedre dizajnu a neskôr ako odborný asistent na Fakulte umení – Katedra architektúry Technickej univerzity v Košiciach. Je členom viacerých slovenských a medzinárodných architektonických spolkov, v ktorých zastával aj najvyššie funkcie.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]