magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Aktuálny program Centra súčasných umení - IC Culture Train...
@ Kultúra -> Podujatia      Dec 06 2007 - 10:16 GMT
7.12. pi KHOIBA (cz), JELLYBELLY (sk)

Štýlovo veľmi ťažko zaraditeľná KHOIBA vo svojej tvorbe úspešne mieša experimentálnosť elektroniky, surovosť gitár a zasnenosť indies. Ich atmosferické skladby sú pretkané linkou inšpirujúceho dievčenského vokálu, ktorý na českej scéne pôsobí ako čisté zjavenie. Skupina tiež usilovne koncertuje a má za sebou mnoho živých vystúpení ako v Čechách, tak i v zahraničných kluboch a nechýba ani na významných festivaloch.

Explicitná, kvadruplegicky kontrolovaná, tanečnopanková forma hluku, štruktúrou nie nepodobná otvoreným zdrojovým kódom JELLYBELLY bude predskakovať českým hosťom.

20.00, koncert, vstup 140,- , predpredaj 100,-

8.12. so DILEMMA, SLAVE 4 YOU, NÁHODNÍ ZNÁMI

DILEMMA rock-Košice. Úplne nová zostava a úplne nový repertoár. V tomto znamení sa ponesie vystúpenie známej košickej formácie Dilemma, ktorá len na jar vydala svoj prvý album v belgickom vydavateľstve a už intenzívne pracuje na ďalšom. Po úspešnom turné v Nemecku, Belgicku, Česku a Slovensku, na ktorom hrali spolu s belgickou kapelou Zop Hopop aj v ICCT túto jar, sa sem vracajú aby sa v tomto roku naposledy ukázali domácemu publiku. www.dilemma.sk

SLAVE 4 YOU crossover-Košice. Po dlhšom čase vystúpi Slave 4 You opäť vo svojom rodnom meste s novým materiálom. Zaujimavá zmes rôzných štýlov, ako napr. funk,metal,rap atď. Zostava kapely je poskladaná z bývalých členov dnes už neexistujúcich ale v undergroude nie neznámych skupín ako Stone cold bitch,Eternity,Hemendex.Kapela prezentuje prevažne svoju tvorbu s občasným výskytom melódii od iných prístupom spriazdnených kapiel... www.bandzone.cz/slave4you.sk

NÁHODNÍ ZNÁMI crossover-Zvolen. Kapela pochádzajúca zo stredoslovenského Zvolena,pôsobi na scéne už dlhšiu dobu. Skupina má na konte množstvo vystúpení v kluboch aj na festivaloch doma i v zahraničí. Zaujimavá fúzia hudby od alternatívy až po metal vo svojskom podaní,s anglickými aj slovenskými textami ,momentálne kapela dokončuje nahrávanie nového CD a koncertuje... www.nahodniznami.sk

20.00, koncert, vstup 80,- , študenti 60,-

12.12. st DIVADLO NA PERONE „Cisárov Pisár“

Divadlo na peróne pozýva všetkých priaznivcov našej scény a milovníkov divadla na predvianočný punč. Prvá repríza v poradí druhej autorskej hry tohto roka na javisku nezávislého profesionálneho súboru naväzujúca na sériu autorských inscenácií s typickou poetikou a humorom.
Hra o tom, čo sa vám môže stať, keď poviete pravdu.
Autor textu: Jana Wernerová. Hrajú: Peter Kočiš, Jana Wernerová / Zuzana Psotková
www.naperone.sk


19:00 , divadlo, vstup 80,- Sk

14.12. pi GAGAS, KVETY V PODPAŽÍ, POWER OF FLOWER
Tvrdý socializmus - možno tu sa to začalo - Roly kúpil na strelnici ČB fotku KISS - v tých časoch "veľká vec". Leto roku 1983 - GAGAS spustil rockovú prevádzku v septembri 1987. Prvé extempóre v telocvični Gymnázia TS a prvé vystúpenie ako inak v tých časoch Koncert Mieru. V rokoch 1987-1991 bol súčasťou GAGASu aj maskot-vojak v plynovej maske. Informácia: GAGAS=bojová zápalná látka. Legendy prešovskej amatérskej hudobnej scény. Takto možno charakterizovať skupinu Gagas. Už 20 rokov ju tvoria bratia Erik a Roland Wittnerovci a ďalší hudobníci... Vlastne už ďalší ani nie, momentálne totiž Gagas funguje ako duo. Gitaristu Erika a basgitaristu Rolanda dopåňa prednatočený bubeník. Hoci sa môže zdať, že toto bratské duo je len roky zatvorené v skúšobni, noviniek má dostatok. „Nové cédečko k 20 výročiu „ All This World“. Hudobne sa Gagas posunul viac do progresívnejších sfér.
www.gagas.sk

Skupina Kvety v podpaží vznikla v roku 1995 z čistého záujmu o hudbu, aktívnu tvorbu a najmä jej prezentáciu na koncertoch. Na jeseň 1999 sme sa stali víťazmi 15. ročníka tejto celoslovenskej autorskej pesničkovej súťaže. Následne sa táto pieseň umiestnila v slovenských rádiách niekoľkokrát na prvých miestach hitparád. Kvety V Podpaží sú jeden celok, ale v tomto celku je aj mladá časť kapely: Martin L., ¼ubo Š. , ktorí momentálne študujú na vysokých školách. Títo dvaja noví členovia dávajú do kapely tú mladú, hnaciu silu charakteristickú mladým nadšením a zapálením pre vec. Ján L. a Martin B. tvoria staré jadro Kvetov v podpaží, ktoré už má skúsenosti s hraním, tvorbou a vystupovaním a samozrejme stále to isté nadšenie pre kapelu ako vždy mali.
www.kvetyvpodpazi.sk

Kapela Power of Flower hráva v 5-člennej zostave : Laco-spev,gitara ,Marek-gitara ,Mišo-basa ,Pali-bicie ,Maťo-kláves,vocal a niekedy s nami hráva i Zuzka -perkusie. Kapela ako taká vznikla niekedy v lete r. 2002 a po mnohých obmenách sa v septembri tohoto roku vyprofilovala do dnešnej podoby.Hráme veci ktoré nás bavia a nesnažíme sa upnúť na jeden hudobný smer. Je to taký stredný prúd ktorý sem tam vybočí z normálu.

20.00, koncert, vstup 80,- , študenti 60,-


28.12. pi INDEPENDENT MUSIC BAR
"CONTROL NIGHT, Párty na počesť kapely Joy Division a alternativnej hudby 80 a 90-tych rokov. Live: enJOY DIVISION (zoskupenie košických nadšencov) – kapela ktorá vznikla pred polrokom aby pripravila a odohrala iba jediné svoje vystúpenie - multimediálne predstavenie špecialne iba pre tento večer.
DJ: ex hudobník a indie clubber."

20.00, koncert, vstup 80,- , študenti 60,-   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]