magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Školy KSK musia povinne organizovať plavecký a lyžiarsky výcvik.
@ Aktuálne -> Školstvo      Dec 10 2007 - 16:23 GMT
(TASR) - Od septembra by mali mať stredné školy v pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK) tri hodiny telesnej výchovy týždenne a o dve hodiny viac záujmových športových aktivít. Školy by mali podľa predloženej koncepcie rozvoja športu KSK povinne organizovať plavecký a lyžiarsky výcvik.

Poslanci KSK sa zhodli na zmene formulára Návrh na oslobodenie od telesnej výchovy na Návrh na zaradenie do zdravotnej skupiny telesnej výchovy so špeciálnym a individuálne určeným zdravotným telocvikom. Od budúceho školského roka vznikne pri SOU železničnom v Košiciach Futbalová akadémia a pri SOU stavebnom na Ostrovského ulici Basketbalová akadémia.
Kraj chce od februára finančne podporovať športové kluby zapojené do najvyšších súťaží, športové kluby zaoberajúce sa mládežníckym športom a chce participovať na financovaní prípravy a účasti športovcov – reprezentantov na najvýznamnejších medzinárodných podujatiach. Materiál počíta aj s presným stanovením podmienok a pravidiel na získanie dotácie KSK.
KSK uvažuje o projekte vybudovania vodného kanála na Hornáde v hodnote sedem miliónov korún, ráta s výstavbou Národného kolkárskeho centra v Nováčanoch či Bedmintonového centra v Košiciach. Do roku 2010 by mala byť dokončená výstavba krytej plavárne v Rožňave i zimného štadióna v Krompachoch.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]