magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Začali sa práce na rozšírení obchodného centra Optima.
@ Aktuálne -> Rôzne      Dec 17 2007 - 08:52 GMT
(TASR) - Celkovú plochu 48 800 štvorcových metrov bude mať po rozšírení košické obchodné centrum Optima, v ktorom začali v týchto dňoch stavebné práce. Oproti súčasnému stavu sa jeho prenajímateľná plocha rozšíri o 16 500 m2.

V Košiciach tak vznikne nákupné centrum, ktoré bude najväčšie na východ od Bratislavy, informoval riaditeľ akvizície a development spoločnosti Manhattan real Estate Management Sk (MREM SK), slovenského zastúpenia realitnej a investičnej skupiny Meinl European Land (MEL) Marián Sekula.
Projektom spoločnosť naštartovala novú stratégie, orientovanú predovšetkým na intenzívny development a akvizíciu. "Na slovenskom trhu ešte stále vidíme príležitosti a máme ambíciu stať sa popredným hráčom v retailovom segmente. Čo sa týka Bratislavy, detailne analyzujeme možnosti investície do ďalšieho významného obchodného centra," dodal Sekula.
Generálnym dodávateľom stavby Optima II v Košiciach sa na základe tendra stala spoločnosť Metrostav, a. s.
Spoločnosť MEL vznikla v roku 1997. Vlastní dnes viac ako 160 komerčných nehnuteľností v trhovej hodnote presahujúcej 1,8 miliardy EUR. Pripravuje ďalších 43 developerských projektov s hodnotou investície 3,8 miliardy EUR s realizáciou v horizonte 3 až 4 rokov.
Vo svojom portfóliu na Slovensku má MEL významné obchodné centrá Dubeň v Žiline a Optima v Košiciach, pred nedávnom dokončil akvizíciu obchodného centra Saratov. MEL reprezentuje v SR spoločnosť MREM - SK, ktorá sa zameriava na asset management, developerskú činnosť komerčných nehnuteľností a akvizície komerčných nehnuteľností.
Od roku 2002 je MEL kótovaný na Viedenskej burze.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]