magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vyšetrovací spis o Langošovej dopravnej nehode je opäť na prokuratúre.
@ Aktuálne -> Rôzne      Dec 19 2007 - 10:03 GMT
(TASR) - Vyšetrovací spis o dopravnej nehode predsedu Ústavu pamäti národa Jána Langoša opätovne doručili na Okresnú prokuratúru Košice-okolie. TASR informáciu potvrdil včera hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

"Dnes bol na Okresnú prokuratúru Košice-okolie doručený vyšetrovací spis s návrhom na opätovné zastavenie trestného stíhania. S vyšetrovacím spisom sa teraz musí oboznámiť príslušný prokurátor, ktorý potom vo veci rozhodne. V tejto chvíli nemožno vysloviť žiadne závery. Prokurátor má podľa Trestného poriadku viacero možností, môže spis vrátiť vyšetrovateľovi na doplnenie vyšetrovania, môže podať obžalobu a môže tiež trestné stíhanie zastaviť," uviedol Filičko. Ako ďalej dodal, konkrétne rozhodnutie prokurátora bude závisieť od vyhodnotenia vykonaných dôkazov. Rozhodnutie prokurátora možno očakávať začiatkom januára 2008.
Vyšetrovací spis na žiadosť manželky Jána Langoša doplnili o znalecký posudok na základe nových skutočností. "Robil sa nový súdnoznalecký posudok a vyšetrovací pokus, keďže poškodená strana v zastúpení pani Langošovej predložila svoju verziu," dodal Filičko.
K dopravnej nehode medzi vozidlom Jána Langoša a multikárou došlo 15. júna 2006 v úseku medzi Drienovcom a Turňou nad Bodvou. Langoš zahynul na mieste nehody, vodiča multikáry Štefana H. previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Podľa doterajších výsledkov policajného vyšetrovania bol vinníkom nehody Langoš. Polícia preto navrhla prokuratúre zastaviť trestné stíhanie vodiča Štefana H.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]