magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prvým Košičanom a pravdepodobne aj Slovákom v roku 2008 je Timotej Háber.
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 02 2008 - 09:05 GMT
Timotej Haber sa volá prvý novorodený Košičan a pravdepodobne aj Slovák v roku 2008, ktorému sekundu po polnoci pomohli na svet zdravotníci 2. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura na Rastislavovej ulici v Košiciach pod vedením primára Ladislava Rosochu.

Manželia Zuzana a Marek Haberovci sa tešia už druhému potomkovi. Pôrod bol spontánny a bez akýchkoľvek komplikácií. Timotej má hmotnosť 3740 gramov a dåžku 52 centimetrov.

Náročný bol pre pôrodníkov na Rastislavovej ulici aj Silvester, keď asistovali pri piatich pôrodoch. Ako uviedol pre TASR Rosocha, v roku 2007 prišlo na klinike na svet 1320 detí, čo je približne o 70 viac ako v roku 2006. Klinika sústavne skvalitňuje úroveň starostlivosti o rodičky. K dispozícii má teraz štyri nadštandardné izby, ktoré mamičky využívajú na sto percent. Podľa primára klinika ako prvá na Slovensku začal aplikovať troj- až štvordimenzionálne ultrazvukové zariadenie, ktoré skvalitňuje diagnostiku možných vývojových chýb plodu. Vlani pomohli pôrodníci cisárskym rezom na svet dieťatku, ktorého matka bola ochrnutá.

Zadroj:TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]